Preskoči na glavni sadržaj

Dobra žena najbolji film 27. LIFFe filmskog festivala

U konkurencji od 109 cjelovečernjih filmova nagradu 'Vodomec' za najbolju režiju na ljubljanskom 27. LIFFe festivalu osvojila je Mirjana Karanović za film Dobra žena kojem je ovo dvanaesta nagrada. 

U obrazloženju odluke žirija navodi se sljedeće: 'Autorica se učinkovito uhvatila osjetljive i bolne poratne teme u srpskom društvu. Film se odlikuje realnim likovima, jake je narativne strukture i odlične glume. Osim toga, upečatljiv je i etički aspekt raspleta događaja u filmu'.

Osim manjinske hrvatske koprodukcije Dobra žena, u Sloveniji je prikazano još šest domaćih naslova: dugometražni igrani filmovi Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić i S one strane Zrinka Ogreste, Belladonna Dubravke Turić te Sierranevada Christija Puiua koja je nastala u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji. Manjinska animirana koprodukcija Noćna ptica Špele Čadež i dugometražni dokumentarni film Moj svijet je naopačke, hrvatska manjinska koprodukcija, slovenske redateljice Petre Seliškar također su se našli u programu festivala. 

Na  festivalu su prikazani filmovi iz 44 države svijeta, a osim u Ljubljani, od 9. do 20. studenog mogli su se gledati u Mariboru, Celju i Novom Mestu. LIFFe festival ove godine posjetilo je 44.000 ljudi, a sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.