Preskoči na glavni sadržaj

27. LIFFe festival u Ljubljani prikazat će sedam hrvatskih filmova

U program 27. LIFFe festivala, koji se održava od 9. do 20. studenog u Ljubljani, uvršteni su Ne gledaj mi u pijat, S one strane, Sieranevada, Dobra žena, Belladona, Noćna ptica i Moj svijet je naopačke.

U natjecateljski program ‘Perspektive’ uvrštena su dva dugometražna igrana filma, Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić i manjinska hrvatska koprodukcija Dobra žena Mirjane Karanović.

Inače, debitantsko ostvarenje Hane Jušić u nadolazećim tjednima prikazuje se i u natjecateljskim programima međunarodnih filmskih festivala u Leedsu, Stockholmu, Bratislavi, Kolkati, L’Aquili te na Cinedaysu u Skopju. Hrvatsku premijeru film će imati na 14. Zagreb Film Festivalu.

Još jedan domaći dugometražni igrani film prikazuje se u nenatjecateljskom programu ‘Panorama’, S one strane Zrinka Ogreste.

U natjecateljskom programu kratkometražnog filma ‘Europa na kratko’ moći će se pogledati dva hrvatska ostvarenja, igrani film Belladonna Dubravke Turić i manjinska animirana koprodukcija Noćna ptica Špele Čadež.

Ovogodišnji program ‘Fokus’ posvećen je recentnim ostvarenjima rumunjske kinematografije, te među pet naslova prikazuje i hrvatsku manjinsku koprodukciju Sierranevada Cristija Puiua.

U festivalskom programu ‘Predpremijere’ prikazuju se najdojmljiviji naslovi koji kreću u kinodistribuciju u Sloveniji, a u njemu se nalazi i dugometražni dokumentarni film, hrvatska manjinska koprodukcija, Moj svijet je naopačke slovenske redateljice Petre Seliškar.

Više o festivalu možete saznati na njegovim službenim stranicama.

Naslovne fotografije scene iz filmova Ne gledaj mi u pijat; S one strane; Noćna ptica; Moj svijet je naopačke 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.