Preskoči na glavni sadržaj

Biciklisti na Vimeo Staff Pick premijeri

Nakon kratkometražnog igranog filma Antonete Alamat Kusijanović, U plavetnilo, još je jedan hrvatski naslov uvršten u Staff Pick platforme Vimeo. Nagrađivani animirani film Biciklisti Veljka Popovića odabran je za Vimeo Staff Pick premijeru koju tim zaposlenika te platforme odabire jednom tjednom te ju dodatno ističe i promovira na svojim stranicama. 

Vimeo svoju nagradu Staff Pick dodjeljuje izuzetnim ostvarenjima i na taj način odaje priznanje autoricama i autorima iz cijelog svijeta koji koriste platformu. Zaposlenici Vimea koji biraju videa za Staff Pick, godišnje izdvoje tek oko tisuću uradaka, od njih desetak milijuna koji su učitani na platformu.

Osim što se naslovi odabrani za Staff Pick uvrste na poseban Vimeo kanal, jednom tjednom biraju se i Staff Pick premijere. Ovoga tjedna, počevši od 22. srpnja, za premijeru je odabran višestruko nagrađivani animirani film Biciklisti Veljka Popovića. Radovi koji imaju Staff Pick premijeru dodatno se ističu na kanalu, objavljeni su na društvenim mrežama, a na Vimeo blogu objavljuju se i razgovori s autorima. Intervju s Veljkom Popovićem možete pročitati na ovoj poveznici

Biciklisti su u manje od 24 sata pogledani više od 13 tisuća puta. 

Riječ je o komediji začinjenoj erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada inspiriranoj slikarstvom Vaska Lipovca. Na animaciji su radili Goran Stojnić, Chloe Roux, Lucija Bužančić, Sander Joon Mario Vrandečić, a na kompozitingu Sina Jakelic, Gordan Mihalec i Darko Kokić. Za glazbu su zaduženi Pablo Pico, Siniša Jakelić i Nikola Džaja, a dizajn zvuka radio je Jean-Baptiste Saint Pol. Producenti su Milivoj Popović i Veljko Popović (Prime Render Studios) , a koproducenti Patrick Hernandez (Bagan Films) i Lado Skorin (3D2D Animatori). Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, nastaje u koprodukciji Hrvatske i Francuske, a za distribuciju je zadužen zagrebački Bonobostudio. 

Biciklisti su do sada prikazani i nagrađeni na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta. Film je svjetsku premijeru imao na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju 2018., gdje je osvojio posebno priznanje žirija. Na Animafestu Zagreb iste godine proglašen je najboljim u Natjecanju hrvatskog filma, a u Hirošimi na međunarodnom festivalu animiranog filma je, također, osvojio posebno priznanje. 

Osim toga, novi projekt kratkometražnog animiranog VR filma Veljka i Milivoja Popovića, Dislokacije, predstavljen je na ovogodišnjem festivalu u Annecyju, u sklopu programa 'Preview'. 

Naslovne fotografije: Biciklisti na Vimeo Staff Pick premijeri; scene iz filma Biciklisti

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.