Preskoči na glavni sadržaj

Besplatne projekcije čarobnih dječjih crtića na trećem Maratonu kratkometražnih filmova

Treći Maraton kratkometražnih filmova, koji se ove godine odvija od 18. do 21. prosinca u 23 kinodvorane u 19 hrvatskih gradova, donosi besplatan program dječjih animiranih filmova u kojima će jednako uživati najmlađi kao i njihovi roditelji.

Roditelji koji vikend 18., 19. i 20. prosinca odluče provesti u kinu sa svojim najmlađima mogu ih upoznati s čarobnim svijetom animacije, i to s naslovima koji dolaze iz Hrvatske, Španjolske, Švicarske, Francuske, Njemačke i Italije. Na programu su Slatki snovi Dinka Kumanovića, crtić koji prikazuje slučajan susret kućnog hrčka i para vjeverica; zatim Nebo španjolskog autora Jorge Garcíe Velayosa, putovanje kroz prirodu s lišćem i ribicama; Ptičica i vjeverica autorice Lene von Doehren, crtić o potjeri kroz šumu između ptičice i vjeverice; Rukavica autorice Clémentine Robach koja govori o unuci i djedu koji grade kućicu za ptice kako bi lakše preživjele zimu; Zebra autorice Julie Ocker koja donosi priču o zebri čije pruge iznenada promijene oblik, te Gusjenica i kokoš autorica Michele Donini i Katye Rinaldi, koje pričaju priču o prijateljstvu gusjenice i kokoške.

No, program u kinima nije jedina dječja zabava u ponudi trećeg Maratona kratkometražnih filmova. Svi roditelji u Zagrebu i Splitu imaju priliku u petak 18. prosinca povesti djecu na niz dječjih filmova na projekcijama na otvorenom koje su organizirane u sklopu Adventa na Europskom trgu u Zagrebu te kod kućica na Rivi u Splitu. Tako će u petak 18. prosinca, s početkom u 18 sati, u oba grada biti prikazano pet klasika Zagrebačke škole crtanog filma. Riječ je o filmovima Ples gorila autora Milana Blažekovića (1968.), Abra kadabra Dušana Vukotića (1957.), Čudna ptica Borivoja Dovnikovića - Borde (1969.), Mali i veliki Zlatka Grgića (1966.) i Balthazar "Ulični svirači" Milana Blažekovića (1978.). Cijeli program traje 45 minuta.

Gradovi i kina koja sudjeluju u trećem Maratonu kratkometražnih filmova su Rijeka (Art kino Croatia), Zagreb (Kino Europa, Kino Metropolis MSU, Dokukino KIC, SC Zagreb - MM centar), Osijek (Kinematografi Osijek/caffe bar Pepermint), Sisak (Dom kulture Kristalna kocka vedrine), Split (Kino Karaman i Kinoteka Zlatna vrata), Kutina (Kino Moslavina), Pakrac (Kino Hrvatski dom), Velika Gorica (Kino Gorica), Varaždin (Kino Galerija), Pula (Kino Valli), Čakovec (Centar za kulturu Čakovec), Novska (Kino Novska), Sinj (Gradsko kino Sinj), Zabok (Kino Zabok), Koprivnica (Kino Velebit), Samobor (Pučko otvoreno učilište Samobor), Daruvar (Kino '30. svibnja'), Dubrovnik (Kinematografi Dubrovnik – dvorana Visia/Luža) i Sveti Ivan Zelina (Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina). Raspored projekcija možete pronaći na njihovim službenim ili Facebook stranicama. 

Napomenimo da posebni programi na otvorenom, koji će se u Zagrebu i Splitu održati u petak 18. prosinca u sklopu Adventa na zagrebačkom Europskom trgu i kod kućica na splitskoj Rivi, donose još atraktivnih domaćih naslova prilagođenih svakom od gradova-domaćina, a program saznajte ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.