Preskoči na glavni sadržaj

Velika avantura Gospodina Šmrkljića

view in english
  • 2012.
  • 5'
  • digibeta
  • 3D
  • boja

Bizarna priča o čovjeku zvanom Blesavi Joža koji zapravo i nije čovjek. On je automaton. Kreće se i govori, ali za volanom nema nikoga. Jedina inteligencija u njegovoj glavi ne potječe iz njegova mozga već iz rase šmrkalja što žive u njegovu nosu.

Režija
Darko Vučenik
Scenarij
Darko Vučenik
Animacija
Darko Vučenik
Montaža
Darko Vučenik
Glazba
Dubravko Robić
Oblikovanje zvuka
Dubravko Robić
Producenti
Siniša Juričić, Jana Šivak
Produkcija
Nukleus film
Koprodukcija
RC Anima (HR)

Darko Vučenik (1981.) diplomirao je animaciju i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2006. Surađivao je s animacijskim studijima Kenges i In Fine, a trenutno radi za RC Anima. Autor je više od 200 reklama i brojnih vizualnih efekata. Osim toga, autor je dva animirana filma: Steam Monkey i Keep Going. Kao animator radio je na filmovima Hippo, Medina equip, Date and Sophie. Također je radio vizualne efekte u filmovima Bloomfield, Rebirth, Zero i Dragon Rage. Osim karijere u animaciji, ilustrira dječje knjige, časopise, kriminalističke romane i znastveno-fantastične projekte. Za svoju naslovnicu romana Čuvari sreće osvojio je 2004. godine nagradu SFERA. 2008. godine osvojio je nagradu 3D Total Excellence za ilustracije Mister Froggy.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.