Preskoči na glavni sadržaj

U potrazi za snom

view in english
  • RS, BA, HR
  • 2015.
  • 145'
  • boja

Dvadeset godina nakon rata u Bosni i Hercegovini redatelj odlučuje pronaći aktere svog studentskog filma. Vjetrovi rata nekadašnje su dječake odnijeli daleko od rodnog grada. Tragajući za njima, redatelj kreće na put oko svijeta u nadi da će pritom pronaći i izgubljeni dio svoje prošlosti.

Režija
Mladen Mitrović
Scenarij
Mladen Mitrović
Producent
Mladen Mitrović
Koproducent
Nenad Puhovski
Kamera
Zoran Petrović, Mladen Mitrović, Uday Shandal
Montaža
Davor Bosankić
Oblikovanje zvuka
Dubravka Premar
Glazba
Jadranka Stojaković, Milan Đurđević
Produkcija
Fabrika snova (RS)
Koprodukcija
Factum (HR), Balkan Art Centar (BA)
Potpora
UNESCO, MDGF (un Millenium Development Goals), Swiss Cultural Programme in the Western Balkans, EUFOR, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Filmski centar Srbije, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Fondacija za kinematografiju Sarajevo, Grad Sarajevo, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Opštine Senta i Temerin

Mladen Mitrović (1960.)
Rođen je u Sarajevu. Filmsku režiju studirao je u Zagrebu. Za vrijeme studija režirao je filmove koji su osvajali najveća europska i svjetska priznanja. Nakon studija radi dva TV filma i veliki broj autorskih TV programa. Istovremeno na filmu radi kao prvi asistent režije. Prvi cjelovečernji igrani film Hamburg Altona donosi prve profesionalne nagrade, ali istovremeno dolazi i rat s kojim počinje period višegodišnje filmske izolacije. Tijekom tog perioda bavi se oglašavanjem, snima reklame, korporativne filmove i glazbene spotove. 

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.