Preskoči na glavni sadržaj

Rom kom

view in english
  • 2011.
  • 36'
  • digibeta
  • boja

Kako upamtite tekst? Jeste li zaista goli kada snimate ljubavnu scenu? Kako možete ljubiti stranca i praviti se da ste zaljubljeni? Svaki je glumac barem jednom čuo ova pitanja... Upoznajemo Nju i Njega, grle se pred kamerama na snimanju sapunice. Glavni su likovi u hit seriji i antijunaci vlastitih života. Kako se hinjene emocije pretvaraju u zbiljsku strast, jedno od njih dvoje pomiješat će je s ljubavlju, dok će drugo žrtvovati ovu novu romansu kada se pojavi bogatiji i moćniji udvarač. Producent se obogatio u hrvatskoj tranziciji na tržišnu ekonomiju, a sada svoj nepošteno stečen novac pokušava legalizirati snimajući televizijske serije. Želi lijepe glumce, kako bi kupcima svoje robe prodao obećanje o boljem životu. Nagrađuje ih novcem i slavom, no ta je cijena skupa jer im tabloidi nagrizaju privatnost. Ukratko, oni su stvarni junaci našeg doba. Što serija postaje popularnija, to više ispaštaju privatni životi glumaca. Na ekranu oni stvaraju iluziju bezbrižnog života, no van ekrana njihova ljubavna priča ubrzo postaje groteskna komedija kada se eskapistička mašta sukobi sa surovom stvarnošću.

Režija
Zvonimir Rumboldt
Scenarij
Damir Markovina
Kamera
Tomo Krnić
Uloge
Goran Bogdan, Bojan Navojec, Iva Mihalić, Robert Kurbaša, Ana Majhenić
Producentica
Anita Juka
Produkcija
4 Film

Zvonimir Rumboldt (1969.) najpoznatiji je po radu na raznim TV projektima i formatima kao što su reality show Farma te mozaična emisija Retro top lista. Njegovi najpoznatiji filmski projekti su cjelovečernji igrani film Lavanderman – istina ili mit? (2010.), kratki dokumentarni film Držić (2008.) te kratki igrani film OIDAR (2008.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.