Preskoči na glavni sadržaj

Priča s početka vremena

view in english
  • 2012.
  • 10'
  • HD
  • lutka film, stop-animacija
  • boja

Na početku vremena u selu nalik afričkom gdje je narod vjerovao u raznovrsna čudesa, plemenski vrač, uznemiren vizijom dolaska mitskog čudovišta, odabire mladog ratnika koji mora otići na kraj svijeta i pronaći Bijelu djevojku, jedinu koja mu može pomoći svladati demona i pobijediti vječnu tamu. Put je neizvjestan, vremena je malo, a seoski vrač je blagoglagoljiv.

Režija
Božidar Trkulja
Scenarij
Božidar Trkulja
Animacija
Dina Rončević, Ivana Bošnjak, Thomas Johnson
Dizajn likova
Božidar Trkulja
Kompoziting
Goran Mitrović
Montaža
Simon Bogojević Narath
Glazba
Vladimir Sokačić
Oblikovanje zvuka
Hrvoje Radnić
Producentica
Vanja Andrijević
Produkcija
Bonobostudio

Božidar Trkulja (1975.) završio je Školu za tekstil, kožu i dizajn, a studirao je teologiju na KBF-u. Od 1997. godine radi kao novinar, filmski i glazbeni kritičar (Vjesnik, Forum, Lider, HTV). Idejni je autor i scenarist stripa Akademija čuda (2013.). Autor je izložbi Od stripa do animiranog filma (2013.) Lutka u hrvatskom animiranom filmu (2014.), Posljednji izazov: Fantastična izložba lutaka i scenografije (2017.) u Zagrebu, te 2018. Vrijeme lutke – Izložba fantastičnih glumaca u Rijeci, te Kvadrat i faza u Varaždinu. Autor je stop-animacijskih filmova Priča s početka vremena (2012.) i Posljednji izazov (2017.).

Izbor iz filmografije – Božidar Trkulja (1975.)

  • Posljednji izazov (2017.) – kratkometražni animirani
  • Priča s početka vremena (2012.) – kratkometražni animirani
     

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.