Preskoči na glavni sadržaj

Nije ti život pjesma Havaja

view in english
  • 2012.
  • 50'
  • digibeta, HDCAM
  • boja

Sjećate li se kad ste zadnji put razgovarali sa svojim roditeljima? O čemu ste pričali? Jeste li uspjeli napraviti korak dalje od vremenske prognoze i dnevne politike? Pet godina nakon posljednjeg takvog susreta rođendanska proslava okupit će članove jedne obične četveročlane obitelji. Počinju se pitati zašto su se toliko udaljili jedni od drugih. Može li razgovor o zakopanim obiteljskim tajnama pomoći da jedu zajedno, a bez da ubuduće pate od želučanih grčeva? Može li im katastrofalno ispečena rođendanska torta pomoći da zaborave prošlost? Kroz ritual obiteljskog objeda, film portretira našu potrebu za prihvaćanjem od strane bližnjih.

Režija
Dana Budisavljević
Scenarij
Dana Budisavljević
Kamera
Ana Opalić, Tamara Cesarec, Eva Kraljević
Montaža
Marko Ferković, Dana Budisavljević
Glazba
Christian Biegai
Oblikovanje zvuka
Dubravka Premar, Gordan Fučkar
Producentice
Olinka Vištica, Sophie De Hijes
Produkcija
Hulahop
Prodajni zastupnik
Taskovski Films Ltd.

Dana Budisavljević (1975., Zagreb) diplomirala je na Odsjeku za filmsku i televizijsku montažu Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Radila kao montažerka, asistentica produkcije i organizatorica filmskih festivala. Debitirala kao redateljica dokumentarnim filmom Sve 5! (Factum, 2004.), a širu popularnost stekla obiteljskim filmom o coming-outu Nije ti život pjesma Havaja (Hulahop, 2012.). Kao producentica potpisuje dokumentarni serijal Betonski spavači Saše Bana, filmove Lijepo mi je s tobom, znaš Eve Kraljević, Onda vidim Tanju Juraja Lerotića i druge. Dnevnik Diane Budisavljević njezin je prvi dugometražni film.

Izbor iz filmografije – Dana Budisavljević (1975.)

  • Dnevnik Diane Budisavljević (2019.) – dugometražni igrano-dokumentarni
  • Nije ti život pjesma Havaja (2012.) – srednjometražni dokumentarni
  • Veliki brodolomi Jadrana (2006., 2007.) – dokumentarna TV-serija
  • Sve 5! (2004.) – srednjometražni dokumentarni
  • To je nekako ravnopravno (2003.) – srednjometražni dokumentarni

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.