Preskoči na glavni sadržaj

Nije ti život pjesma Havaja na svjetskoj festivalskoj turneji

Dokumentarni film Nije ti život pjesma Havaja redateljice Dane Budisavljević u sljedeća dva mjeseca obići će čak pet europskih festivala. Film je uvršten u međunarodnu konkurenciju Astra Film Festivala, festivala dokumentarnog filma koji se održava od 15. do 21. listopada u rumunjskom gradu Sibiu. 

Krajem listopada Nije ti život pjesma Havaja nastavlja festivalsku turneju na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma na Tajvanu (19. do 28. listopada), a u studenome ga očekuje prikazivanje na festivalu Slobodna zona u Beogradu (2. do 7. studenoga) i na 50. Međunarodnom filmskom festivalu u Gijónu (Španjolska, 16. do 24. studenoga). Festivalski niz završava u prosincu na Festivalu gej i lezbijskog filma (FGLF Ljubljana, 24. studenoga do 2. prosinca).

Nije ti život pjesma Havaja intimni je, autobiografski dokumentarni film čiji su protagonisti redateljica Dana Budisavljević i njezina uža obitelj. Okosnicu filma čini ponovno okupljanje obitelji na rođendanskom ručku na kojem će se Dana sa svojim roditeljima i bratom suočiti s temama koje su se godinama sustavno spremale pod tepih. Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Hulahop.

Film je premijerno prikazan na prošlom ZagrebDoxu gdje je osvojio Nagradu publike i Posebno priznanje regionalnog žirija. U srpnju 2012. film je prikazan na prizrenskom Dokufestu gdje je Dana Budisavljević osvojila nagradu Best Balkan Newcomer, a zajedno s dokumentarcem Posljednja ambulantna kola Sofije Iliana Meteva i još 30-ak naslova nominiran je za prestižne dokumentarističke nagradu Silver Eye koje će biti dodijeljene 27. listopada u sklopu East Silver Marketa u Jihlavi.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.