Preskoči na glavni sadržaj

Kotlovina

view in english
  • 2011.
  • 120'
  • DCP, 35 mm
  • boja
  • drama

Četrdesetogodišnja udovica iz Australije dolazi u Hrvatsku, domovinu koju je napustila kad je imala tri godine, želeći ponovno vidjeti svoje dvije starije sestre i upoznati brojnu obitelj. Stupa u ljubavnu vezu sa dvadeset godina mlađim posinkom vlastite sestre. Koliko god se trudili, njih dvoje ne mogu skrivati svoju tajnu vezu zauvijek.

Režija
Tomislav Radić
Scenarij
Tomislav Radić
Kamera
Vedran Šamanović
Montaža
Maja Filjak Bilandžija
Scenografija
Mladen Ožbolt
Kostimografija
Željka Franulović
Glazba
Siniša Leopold
Oblikovanje zvuka
Igor Šegović
Uloge
Melita Jurišić, Mirela Brekalo, Suzana Nikolić, Igor Kovač
Producent
Tomislav Radić
Produkcija
Korugva

Tomislav Radić (1940.) diplomirao je režiju na Akademiji za kazališnu umjetnost u Zagrebu 1973. Kao filmski redatelj debitirao je 1972. godine filmom Živa istina, a već slijedeće godine režira film Timon (1973.). Filmskoj režiji vraća se 1991. dramom Luka. Uslijedili su filmovi Anđele moj dragi (1995.), Holding (2001.), Što je Iva snimila 21. listopada 2003.? (2005.) i Tri priče o nespavanju (2008.). Režirao je i niz kazališnih predstava, a posebno mjesto u njegovom kazališnom opusu zauzimaju Stilske vježbe Raymonda Queneaua koja se na kazališnom repertoaru nalazi bez prekida od 1968. godine. Od 1978. do 1997. bio je profesor glume i kazališne režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.