Preskoči na glavni sadržaj

Kenjac

view in english
  • HR, BA, RS, UK
  • 2009.
  • 90'
  • 35 mm
  • boja
  • drama

Godina je 1995. Boro sa suprugom Jasnom i sinom Lukom nakon sedam godina dolazi u Drinovce, svoje rodno selo u Hercegovini. Brata, koji je s obitelji uspio izaći iz Sarajeva, dugo nije vidio. Boro se učestalo svađa sa suprugom Jasnom, a s ocem Paškom kojeg krivi za majčinu smrt, uopće ne razgovara. U dva tjedna godišnjeg odmora Boro će razriješiti sukob s ocem i naučiti biti bolji suprug i otac, u čemu će nemalu ulogu odigrati jedan magarac.

Režija
Antonio Nuić
Scenarij
Antonio Nuić
Kamera
Mirko Pivčević
Montaža
Marin Juranić
Scenografija
Nedjeljko Mikac
Kostimografija
Ante Tonči Vladislavić
Glazba
Srđan Gulić
Uloge
Nebojša Glogovac, Nataša Janjić, Roko Roglić, Tonko Lonza, Emir Hadžihafizbegović, Ljubomir Kapor, Asja Jovanović, Blaž Boban, Goga Boban
Producent
Boris T. Matić
Koproducenti
Antonio Nuić, Vanja Sutlić, Jelena Mitrović, Srđan Golubović, Mike Downey, Sam Taylor
Produkcija
Propeler Film
Produkcija
MaNuFaktura (BA), Hrvatska radiotelevizija (HRT), Baš Čelik (RS), Film and Music Entertainment (UK), Zagreb Film Festival (HR)

Antonio Nuić (1977.) diplomirao je filmsku i TV režiju na ADU u Zagrebu. Autor je scenarija za sve svoje filmove koji su prikazani na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Svojim dugometražnim prvijencem Sve džaba osvojio je 2006. godine na Festivalu u Puli Veliku Zlatnu Arenu, Zlatnu Arenu za režiju, scenarij i najbolju sporednu žensku ulogu te nagradu publike. Sve džaba dobitnik je nagrade Srce Sarajeva za najbolju mušku glavnu ulogu na filmskom festivalu u Sarajevu, posebne nagrade žirija na Novom festivalu autorskog filma u Beogradu te brončane Rosa Camuna na festivalu u Bergamu.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.