Preskoči na glavni sadržaj

Kandidat

view in english
  • HR
  • 2016.
  • 62'
  • boja

Tomislav P. vlasnik je stana u jednom zagrebačkom neboderu. Nakon što se dva kandidata za predstavnika stanara zarate putem oglasne ploče, Tomislav odluči malo dublje zagrepsti u odnose među suvlasnicima, zajednička sredstva i njihovo trošenje. Istovremeno, predizborna godina na parlamentarnoj razini sve više udara ritam izbornog procesa u zgradi.

Režija
Tomislav Pulić, Robert Tomić Zuber
Scenarij
Tomislav Pulić, Robert Tomić Zuber
Kamera
Teo Bekavac, Matija Petrović, Darko Flajpan, Robert Tomić Zuber
Montaža
Teo Bekavac
Oblikovanje zvuka
Robert Vladimir Stanić
Producentica
Marija Kosor
Produkcija
Hrvatska radiotelevizija (HRT)

Tomislav Pulić (1972.)
Rođen je u Šibeniku. Diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 1998.  godine. Na HRT-u radi od 1992. Njegove rukovoditeljske godine kulminiraju mjestima Glavnog producenta HTV-a od 2009. do 2011. i direktora ORFEJ-a od 2011. do 2013. godine. Od 2013. do danas izvršni je producent PO kultura, umjetnost i religija. Kandidat je njegov debitantski film.

Robert Tomić Zuber (1976.)
Rođen je u Puli. Radi kao novinar i urednik u tiskanim medijima, na radiju i televiziji, a trenutačno je zaposlen na HRT-u, gdje se ponajviše bavi socijalnim temama. Godine 2001. režirao je Dreams from a Railway Station, u kojem je zabilježio trodnevni boravak i dobrotvorni koncert Đorđa Balaševića u pulskoj Areni. Dokumentarac Slučajni sin (2007) prikazan je na ZagrebDoxu 2008, a Mila traži Senidu (2010) 2014. godine.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.