Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski igrani i dokumentarni filmovi na 12. Slobodna zona festivalu u Srbiji

Za nagrade u Regionalnom programu 12. Slobodna zona festivala natječe se pet dokumentarnih i tri kratkometražna igrana filma, a Grimizno Dijane Mlađenović imat će i regionalnu premijeru. Slobodna zona održava se od 10. do 15. studenog Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Novi natjecateljski regionalni program prikazat će tri hrvatska dokumentarna filma, dugometražne Treći Arsena Oremovića i Kandidat Roberta Zubera te srednjemetražni Iza lica zrcala Katarine Zrinke Matijević. U konkurenciji su i kratkometražni dokumentarci Kino otok Ivana Ramljaka i Kratki obiteljski film Igora Bezinovića. Od kratkometražnih igranih ostvarenja film Grimizno Dijane Mlađenović će u Beogradu imati svoju regionalnu premijeru, a bit će prikazani i Po čovika Kristine Kumrić Zvir Miroslava Sikavice.

Nagradu u Regionalnom programu dodjeljuje stručni žiri u sastavu: Vuk Perović, Jelena Maksimović i Lejla Dedić, dok je član žirija Međunarodnog programa hrvatski producent i osnivač produkcijske kuće Restart Oliver Sertić.

U programu 'Balkan future is here' bit će prikazana i tri rada nastala u sklopu Restartove Škole dokumentarnog filma. To su Rezidba Katerine Dude, Ispred zastava Sanje Bistričić i Samo tvrdo Dražena Puklaveca.

Filmski festival Slobodna zona osnovan je s idejom da se kroz popularizaciju angažirane kinematografije, koja nije dio uobičajenog kino repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumijevanje aktualnih društvenih pojava i problema u svijetu, zemlji i regiji.

Više o festivalu možete saznati na njegovim službenim stranicama

Naslovne fotografije scene iz filmova Treći; Kandidat; Grimizno

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.