Preskoči na glavni sadržaj

Očevidnici

Pri Hrvatskom audiovizualnom centru vode se očevidnici producenata, distributera i prikazivača. Očevidnici se vode u elektroničkom obliku te su dostupni na sljedećoj poveznici: https://ocevidnici.havc.hr/

Osobe koje obavljaju djelatnosti proizvodnje audiovizualnih djela, prometa audiovizualnim djelima i javnog prikazivanja audiovizualnih djela, sukladno Zakonu o audiovizualnim djelatnostima (NN 61/18), obvezne su izvršiti upis u odgovarajući očevidnik.

Prijava za upis podnosi se najkasnije u roku od 15 dana prije početka obavljanja djelatnosti, a producenti, distributeri i prikazivači koji su u vrijeme donošenja pravilnika već upisani u očevidnike, obvezni su ažurirati svoje podatke u roku od 60 dana od objave pravilnika u Narodnim novinama, odnosno do 7. ožujka 2022. godine.

Prijava za upis odnosno ažuriranje podataka podnosi se elektroničkim putem na Korisničkom portalu Hrvatskog audiovizualnog centra (portal.havc.hr). Molimo sve korisnike koji nisu registrirani u bazi HAVC-a da otvore korisnički račun na ovoj poveznici klikom na "Registrirajte se". Upute za registraciju novih korisnika dostupne su na poveznici s desne strane teksta.

Za upis u Očevidnik odnosno ažuriranje podataka potrebno je prijaviti se u korisnički profil te ispuniti obrazac koji je dostupan na korisničkom profilu registriranog korisnika Hrvatskog audiovizualnog centra. Također je potrebno priložiti (učitati) izvadak iz sudskog ili drugog registra iz kojeg je vidljivo da je prijavitelj registriran za obavljanje odgovarajuće djelatnosti. Ispunjeni obrazac potrebno je ispisati, potpisati te učitati u korisnički profil, čime se potvrđuje točnost i vjerodostojnost danih podataka i učitanih dokumenata.

Prijavu za upis na opisani način dužne su izvršiti sve osobe koje obavljaju djelatnosti proizvodnje audiovizualnih djela, prometa audiovizualnim djelima i javnog prikazivanja audiovizualnih djela, bez obzira jesu li u vrijeme donošenja pravilnika već upisane u očevidnike ili nisu.

Očevidnici su javni te će svi podaci navedeni u obrascu biti javno dostupni na https://ocevidnici.havc.hr/ nakon što se izvrši upis u odgovarajući Očevidnik

Producentima, distributerima i prikazivačima koji ne izvrše prijavu za upis odnosno ne ažuriraju podatke na opisani način, neće biti dodijeljen broj Upisnog lista u predmetnom očevidniku i smatrat će se da nisu upisani u odgovarajući očevidnik te će odgovarati za prekršaj sukladno članku 42. Zakona o audiovizualnim djelatnostima (NN 61/18).

Za sva dodatna pitanja i informacije obratite nam se putem elektroničke pošte na ocevidnici@havc.hr

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.