Preskoči na glavni sadržaj

Korisnički portal

Korisnički portal omogućuje ulazak u Bazu Centra. Svrha Baze je olakšati komunikaciju s korisnicima te voditi računa o audiovizualnom stvaralaštvu u Republici Hrvatskoj. Baza je namijenjena distributerima, producentima, kinoprikazivačima te fizičkim i pravnim osobama koje se žele prijaviti na neki od javnih poziva koje raspisuje Centar.

Za pristup Bazi potrebno je poslati zahtjev za otvaranjem korisničkog računa, a upute za korištenje Baze se mogu preuzeti ovdje.

Pristup korisničkom portalu nalazi se na ovoj poveznici.

Prijave na javne pozive

Centar raspisuje dva javna poziva: Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva te Javni poziv za poticanje komplementarnih djelatnosti. Pomoću ovih javnih poziva potiče se razvoj širokog spektra audiovizualnih djelatnosti u Hrvatskoj: od proizvodnje filmova, preko festivala do izdavaštva. Na javne pozive mogu se prijaviti sve fizičke i pravne osobe, a prijave se vrše kroz sustav online prijava u Bazi. Više informacija o Javnim pozivima može se pronaći ovdje.

Unos i ažuriranje audiovizualnih djela

Prema Zakonu o audiovizualnim djelatnostima, producenti su obvezni redovito dostavljati izvješća o tijeku proizvodnje u skladu s obrascem koji propisuje Centar, a tu funkciju ima Baza. Podaci koji se tako prikupe koriste se za statističko praćenje djelatnosti, ali i za osmišljavanje plana promocije i plasmana audiovizualnih djela u Hrvatskoj i izvan nje.

Baza je također i važna kao izvor materijala za izradu promotivnih brošura koje hrvatsku kinematografiju predastavljaju na najznačajnijim svjetskim festivalima i sajmovima: u Annecyju, Berlinu, Cannesu i Clermont-Ferrandu.

Praćenje distribucije i kinorepertoara

Baza sadrži podatke o hrvatskom kinoprikazivaštvu. Nezavisna digitalizirana kina i distributeri koriste je kako bi kroz nju redovito izvještavali Centar o filmovima u distribuciji.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.