Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatska u Europskom audiovizualnom opservatoriju

Jedna od institucija Vijeća Europe sa sjedištem u Strasbourgu je i Europski audiovizualni opservatorij. Stvoren je parcijalnim sporazumom 1993. godine, s ciljem prikupljanja, obrade i distribucije informacija o razvoju tržišta, zakonodavstvu i financiranju, što su tri ključna strateška elementa audiovizualnog sektora u Europi. Informacije se prikupljaju u 40 aktualnih zemalja članica Opservatorija i Europske unije te se dalje prenose putem Statističkoga godišnjaka i mjesečnog pravnog časopisa Iris.

Opservatorij i danas nastavlja promovirati transparentnost u pogledu pružanja informacija o audiovizualnim industrijama u Europi u formi publikacija (Publications), slobodnog pristupa bazama podataka (E-Services) i općenitim informacijama vezanima uz film iz zemalja članica (Country Guide).

Glavni korisnici usluga Opservatorija su profesionalci koji se bave audiovizualnom djelatnošću na području Europe te javne ustanove u državama članicama, među kojima je i Hrvatska.

Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.