Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatska u EUFCN-u

EUFCN (European Film Commission Network) neprofitna je organizacija koja podržava i promovira europsku filmsku industriju i kulturu. Ideja o ovakvoj organizaciji nastala je 2004. godine u Malagi, a godinu dana kasnije u Berlinu je potpisana i tzv. Berlinska deklaracija koja je označila početak djelovanja EUFCN-a. Glavni ciljevi ove organizacije su stvoriti mrežu najaktivnijih europskih filmskih povjerenstava, promovirati i izmjenjivati informacije među svojim članovima, održavati razvoj traženja lokacija i mogućnosti za snimanje te organizacija stručnih i obrazovnih aktivnosti za svoje članove.  

Uz sve navedeno European Film Commission Network radi na promociji aktivnosti javnih institucija, europske zajednice i filmske industrije općenito; vodi projekte financirane od strane EU-a, podržava filmsku industriju, organizira seminare i konferencije te analizira i ispunjava potrebe producenata filmova i TV drama.

Član ove organizacije je i Odjel za poticanje ulaganja u audiovizualnu proizvodnju Hrvatskog audiovizualnog centra.

Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.