Preskoči na glavni sadržaj

Zvizdan krenuo u kinodistribuciju diljem Španjolske

Film Zvizdan redatelja i scenarista Dalibora Matanića od ovoga tjedna moći će vidjeti i španjolska publika. U španjoskim kinima prikazivat će se pod nazivom Bajo el sol, a distribucija će početi u Madridu gdje će redatelji i predstaviti svoj film. Za distribuciju je zadužena kuća Surtsey Films.

Zvizdan je već imao kino-distribuciju u cijelom nizu zemalja, između ostalih u Francuskoj, Kanadi, Nizozemskoj, Njemačkoj, Turskoj, a ona u Italiji bila je najuspješnija, s preko 60.000 gledatelja. Matanićev film koji je svjetsku premijeru imao 2015. u službenom canneskom programu Un Certain Regard obišao je već više od 100 međunarodnih festivala i nagrađen je s 30 nagrada. U prvoj je godini prikazivanja prodan na tridesetak teritorija, a ove godine i u Sjedinjene Američke Države i Kinu.

Španjolska distribucija započinje u Madridu gdje je na poziv distributera otputovao Dalibor Matanić kako bi film predstavio publici.

Glavne uloge u filmu odigrali su Tihana Lazović i Goran Marković, redatelj Matanić potpisuje i scenarij, a film je proizvela Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom iz Slovenije i SEE Film Pro iz Srbije. Proizvodnju je podržao HAVC, a svjetski prodajni agent filma je Cercamon. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.