Preskoči na glavni sadržaj

Zora na platformi HBO GO 

Nagrađivani film Dalibora Matanića Zora imat će premijeru 7. listopada na HBO GO-u, a istog dana bit će prikazan i na HBO kanalu u 20 sati. Zora je drugi dio redateljeve filmske Trilogije sunca (Zvizdan, Zora, Suton). 

U bliskoj budućnosti novi sukobi bukte u osamljenoj dolini. Podijeljeni na 'odabrane' i 'nepoželjne', ljudi napuštaju svoje domove, bježeći od nasilja u neizvjesnost. Ika, Matija i njihovo dvoje djece, Kaja i Nikola, duboko su podijeljeni oko toga hoće li otići ili ostati. Od nestanka trećeg djeteta, Ika i Matija nisu pronašli način kako prevladati traumu, a jaz između njih svakim danom postaje sve veći. Sa svojim mističnim otkrićima zora pokreće niz događaja koji jasno pokazuju da ignoriranje ekstremizma i izbjegavanje suočavanja s osobnim traumama uvijek uzimaju veliki danak.

U glavnim ulogama su Krešimir Mikić i Tihana Lazović, a glumačku ekipu čine i Maks Kleončić, Lara Vladović, Marko Mandić i drugi. Scenarist i redatelj filma je Dalibor Matanić. Producentica je Ankica Jurić Tilić, a koproducenti su Andrea Paris, Matteo Rovere i Ines Vasiljević. Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, a glazbu potpisuju Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz.

Nakon svjetske premijere prošle jeseni na tallinnskom Black Nights Film Festivalu, film je ljetos prikazan i na festivalu Karlovy Vary u kategoriji Horizonti, u kojoj se prikazuju najznačajniji filmovi u protekloj godini. Na Pulskom filmskom festivalu, Zora je osvojila četiri Zlatne arene - za najbolju kameru, montažu, glazbu i oblikovanje zvuka. 

Naslovna fotografija: scena iz filma Zora

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.