Preskoči na glavni sadržaj

Život je truba najbolji film Ceau, Cinema! Festivala

Na trećem izdanju Ceau, Cinema! Festivala, koji se od 14. do 17. srpnja održao u rumunjskom gradu Temišvaru, dugometražni igrani film Život je truba Antonia Nuića osvojio je nagradu žirija za najbolji film u natjecateljskom programu.

Život je truba je komedija o jednom vjenčanju i dvjema obiteljima čiji skladan suživot dolazi u pitanje nakon što tajna iz prošlosti ispliva na svjetlo dana.

Uz režiju, Antonio Nuić potpisuje i scenarij, za kameru je bio zadužen Radislav Jovanov Gonzo, montažu potpisuje Marin Juranić, producent je Boris T. Matić, koproducenti Miha Čemec, Jelena Mitrović, Srdan Golubović, Ivan Đurović i Goran Radman, a u filmu glume Bojan Navojec, Iva Babić, Zlatko Vitez, Mirela Brekalo, Goran Navojec, Filip Križan, Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

Film je svjetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Varšavi 2015. godine, a nastao je u produkciji Propeler Filma i u koprodukciji slovenske tvrtke Staragara, srpske Baš Čelik, Artikulacija Productiona iz Crne Gore, Hrvatske radiotelevizije (HRT) i Zagreb Film Festivala. Uz potprogram MEDIA film je podržao i Hrvatski audiovizualni centar. 

Više informacija saznajte na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.