Preskoči na glavni sadržaj

Završio 7. Supertoon

Dodjelom nagrada i projekcijom nagrađenih filmova u petak, 22. srpnja, završio je 7. međunarodni festival animacije Supertoon.

U šest festivalskih dana, na pet gradskih trgova u Šibeniku prikazano je preko 400 filmova, od čega 160 u natjecateljskom programu. Kroz natjecateljske programe i panorame šibenska publika imala je priliku upoznati animirane filmove i autore iz svih kutaka svijeta, povijest animacije te animirane reklame i glazbene spotove, a od ove godine gledali su se i najbolji svjetski studentski radovi.

U kategoriji kratkometražnog igranog animiranog filma za djecu, žiri sastavljen od djece s radionica, najboljim je ocijenio film 3 Little Ninjas Delivery Service: In distress, autora Slaeys Kima i Rhellam Karim iz Belgije.

U kategoriji kratkog animiranog studentskog filma, posebno priznanje dobili su filmovi AM/FM Britanca Thomasa Hicksa, Merlot autorica Giulie Martinelli i Marte Gennari iz Italije i Whatever the Weather autora Rema Scherrera iz Švicarske. Grand prix u ovoj kategoriji i kipić Supertoonka osvojio je film Sea Child Minhe Kim iz Velike Britanije.

U kategoriji kratkog animiranog filma posebno priznanje žirija osvojili su filmovi Sore eyes for infinity, autorice Elli Vuorinen iz Švicarske, Wicked girl Ayce Katral iz Francuske te Posljednji izazov Božidara Trkulje. Grand Prix u ovoj kategoriji osvojio je film Ježeva kuća autorice Eve Cvijanović.

U kategoriji animiranog glazbenog spota posebno priznanje osvojio je spot grupe Radiohead za pjesmu 'Burn the witch' britanskog autora Chrisa Hopewella, dok je glavnu nagradu osvojio Quentin Baillieux iz Francuske za spot Charles X-a 'Can you do it?'.

Posebno priznanje u kategoriji animiranih reklama osvojio je Hugo Ramirez za 'Nekfeu: J'ai fait la fnac'. Grand Prix je osvojila reklama 'Etiquette: Go transit' autora Fluorescent Hill iz Kanade.

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.