Preskoči na glavni sadržaj

Završeno snimanje novog dugometražnog igranog filma Antonija Nuića Petlja

U ponedjeljak, 3. lipnja u Zagrebu je završilo snimanje dugometražnog igranog filma Petlja scenarista i redatelja Antonija Nuića. Film nastaje u produkciji Propeler Filma (Hrvatska), u suradnji s Moses Filmom (Turska) te hrvatskim partnerima Livada produkcija i PaliGasi.

Petlja je film o čovjeku izgubljenom u vremenu i prostoru. Filip i Franjo posljednji su gosti u baru, kojem se iznova vraćaju unatoč pokušajima da odu. Kako noć odmiče, suočavaju se s osobnim krizama dok njihovo putovanje poprima nadrealan zaokret.

Film je skoro u cijelosti sniman u studiju (CineCro studio) gdje je uz klasični način snimanja više od polovice kadrova nastalo uz korištenje virtualne scenografije i LED ekrana.

"Prije dvije godine, u sklopu razvoja jednog drugog filma, testirali smo mogućnosti LED ekrana i Unreal Engine pa sam za vrijeme tih testova došao na ideju za film. Jako sam sretan što smo prvi u ovom dijelu Europe koji su odlučili spojiti nove i stare tehnologije u stvaranju filma'', izjavio je scenarist i redatelj Antonio Nuić.

Direktor fotografije je Ante Cvitanović, a u glavnim su ulogama Franjo Dijak i Filip Šovagović. Ostale uloge tumače Andrija Tomić, Lidija Penić Grgaš, Jozo Schmuch i Ana Šiškov. Dizajner virtualne scenografije je Boris Hergešić, scenograf filma Nedjeljko Mikac Cak, kostimografkinja Morana Starčević, a majstorica maske Matea Katunar. Producenti su Lana Matić i Boris T. Matić.

Antonio Nuić zagrebački je scenarist i redatelj te predavač na Akademiji dramske umjetnosti. Autor je niza zapaženih filmova među kojima se ističu Oktavijanom nagrađene drame Kenjac (2009.) i Mali (2018.), koji je ujedno dobitnik Velike Zlatne arene za najbolji film.

Film nastaje uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Fotografije sa seta možete preuzeti ovdje, uz potpis autora fotografija: Damir Žižić i Tin Ostrošić.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.