Preskoči na glavni sadržaj

Završeno snimanje kratkometražnog igranog filma Buleta Ivane Marinić Kragić

Početkom studenog završilo se snimanje kratkometražnog igranog filma Buleta redateljice, producentice i scenaristice Ivane Marinić Kragić. Film je nastao u produkciji Marinis Media iz Zagreba, te u koprodukciji Set Sails Filma iz Srbije i Anchor Films Productiona iz Rumunjske.

Snimanje kratkometražnog igranog filma Buleta odvijalo se na lokacijama u Zagrebu i Splitu. 

Buleta govori o mladoj novinarski koja se bori protiv društvene nepravde razotkrivajući priču o mladiću kojeg reketare dileri, a policija ne poduzima ništa da ga zaštiti. Njezin članak nehotice pokreće nesmotreno krvoproliće u centru Splita.

"Istovremena uloga redateljice i producentice nije malen zalogaj, ali smatram da će se moja strast prema stvaranju odraziti na platnu, posebice kada je u pitanju veoma važno socijalno pitanje kojim se film bavi. Split je moj rodni grad, dobro ga poznajem i to mi omogućuje da o globalnim problemima kažem nešto iz lokalne, ali univerzalno prepoznatljive perspektive, što je jedan od najljepših pristupa pričanju društveno relevantnih priča,"  rekla je Ivana Marinić Kragić, koja je film režirala, producirala te za njega potpisuje i scenarij. 

Glavne uloge u filmu nose Maruška Aras i Lovre Kondža, a u ostalim ulogama se pojavljuju Marinko Prga, Domagoj Janković, Josip Ledina, Vicko Bilandžić, Mirela Brekalo, Milivoj Beader, Vinko Radovani i Andrej Bartul Jabuka

Redateljica, scenaristica i producentica filma je Ivana Marinić Kragić (Marinis Media). Koscenarist je Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Radu Voinea, montažer Ivan Vasić, majstor tona Dejan Đorđević, scenografkinja Ivana Škrabalo, kostimografkinja Duška Nešić, a majstorica maske Karla Lazić.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.