Preskoči na glavni sadržaj

Završeno snimanje igranog filma Mrtve ribe plivaju na leđima redatelja Kristijana Milića

Zadnja klapa pala je oko pola noći sa 29. na 30. travnja 2016. u Mostaru, a premijera se očekuje tijekom polovine mjeseca studenoga na svečanom otvaranju desetog izdanja Dana filma Mostar. 

Snimanje igranog filma Mrtve ribe plivaju na leđima, redatelja Kristijana Milića, nastao prema scenariju Josipa Mlakića snimao se na više od 50 lokacija u Mostaru i okolici. Film, u produkciji kuće Eurofilm iz Zagreba i Oktavijan iz Mostara sniman je od 3. travnja, a glumačku postavu čine Goran Bogdan, Marinko Prga, Asim Ugljen, Slaven i Mario Knezović, Ornela Vištica, Maja Lasić, Asja Jovanović, Jelena Kordić, Marijana Mikulić, Đorđe Kukuljica, Dragan Despot, Miro Barnjak, Marko Cindrić, Ivo Krešić, Velibor Topić, Mirvad Kurić te brojni drugi. 

Snimanje je završeno za rekordna 24 dana kako je bilo i planirano. 'Imali smo dosta posla ali imali smo i puno sreće. Uspjeli smo snimiti sve kadrove. Samo dva dana nam je jako padala kiša, ali smo čak i tad uspjeli sve snimiti zahvaljujući odličnoj ekipi i odličnim glumcima' izjavio je tim povodom redatelj filma Kristijan Milić. Naglasio je kako ekipu filma sada očekuje još nekoliko mjeseci postprodukcijskog posla, ali s obzirom na snimljeno očekivanja su velika. 'Stvarno ima lijepih lokacija i u gradu i izvan grada. Na malim udaljenostima mogu se naći različite i fenomenalne vizure i mislim da je Mostar definitivno mjesto gdje se može svašta snimiti. Ja sam jako zadovoljan. Mislim da su glumci bili fenomenalni, mislim da slika super izgleda. Nadamo se najboljem', dodao je Milić. 

Snimanjem je zadovoljan i Slaven Knezović, glumac i producent: 'Domaća publika film će premijerno pogledati polovinom mjeseca studenoga na svečanom otvaranju desetog izdanja Dana filma Mostar, a nadam se i da ćemo ne samo doći na jedan od velikih svjetskih festivala nego da ćemo tamo nešto i osvojiti'

Redatelj filma je Kristijan Milić, scenarij potpisuje Josip Mlakić, kameru Mirko Pivčević, montažu Veljko Segarić, scenografiju Damir Gabelica, kostimografiju Vedrana Rapić, a producenti su Maja Lasić i Slaven Knezović. Film je nastao u produkciji Eurofilma (Zagreb) i koprodukciji Oktavijana (Mostar). 

Naslovne fotografije: snimanje filma; Kristijan Milić i Slaven Knezović na setu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.