Preskoči na glavni sadržaj

Završeno snimanje Cvjetnog trga Krste Papića

U četvrtak, 12. svibnja 2011. na lokacijama u Zagrebu završilo je snimanje dugometražne igrane krimi drame Cvjetni trg (radni naslov) redatelja Krste Papića. Snimanje filma započelo je 10. travnja, a film je u cijelosti snimljen na lokacijama u Zagrebu.

Radnja Cvjetnog trga smještena je u današnje vrijeme, a priča se vrti oko prosječne zagrebačke obitelji koja se spletom okolnosti nađe na udaru kriminalnog podzemlja te njihovim naporima da se izvuku iz ralja mafije. Scenarij filma potpisuje Mate Matišić na temelju svoje drame Balon, koja je premijerno izvedena u prosincu 2009. u Teatru Exit i dokumentarnog filma Krste Papića Građani na Cvjetnom trgu, koji govori o ubojstvu nevine žrtve mafijaškog obračuna Zorana Dominija u središtu Zagreba 1999. Dokumentarni film premjerno je prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu.

Glavne uloge u Cvjetnom trgu tumače Dražen Kühn, Dragan Despot, Mladen Vulić, Anja Šovagović, Marija Škaričić, Matija Prskalo, Goran Grgić i Ivica Zadro. Direktor fotografije je Branko Cahun, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Lena Andrijević, maska Irena Hadrović, a direktor filma Mario Orešković.

Cvjetni trg s montažom kreće u srpnju, a završetak postprodukcije planira se za siječanj 2012. Hrvatska premijera očekuje se u srpnju 2012. na Festivalu igranog filma u Puli.

Film je nastao u produkciji Ozana Filma d.o.o. i Hrvatske radiotelevizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.