Preskoči na glavni sadržaj

Završeno 4. izdanje Betina Film Festivala

Betinski filmski festival spustio je svoja jedra. Četvrto izdanje festivala na kojemu je igralo ukupno 38 kratkometražnih filmova i 4 dugometražna filma zatvoreno je svečanom dodjelom nagrada kratkometražnim filmovima u konkurenciji za festivalski Kalafat.

Stručni žiri u sastavu Lana Barić, Danilo Šerbedžija, Veljko Popović i Ivica Perinović odabrali su ovogodišnje pobjednike u čak osam kategorija, dok su o dobitniku VR filma odlučili Antonio Meić i Vladimir Sokačić.

Nagrada za najbolji film u kategoriji domaći igrani film dodjeljuje se filmu Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem, redateljice Sanje Milardović. Uz dobitnika u kategoriji igrani hrvatski film, žiri je posebno priznanje dodijelio filmu Glasovna poruka redatelja Josipa Sunka koji predstavlja pravi žanrovski pomak u domaćoj kinematografiji. 

Nagradu za najbolji film u kategoriji dokumentarni hrvatski film, žiri je dodijelio naslovu Komad Mirana. Nagradu za najbolji film u kategoriji dječji animirani film, žiri je dodijelio filmu Nigdar ni bilo redateljice Mateje Štefinščak

Nagrada za najbolji kratkometražni igrani film mladog autora dodjeljuje se filmu Sparina redatelja Petra Vukičevića. Nagrada za najbolji kratkometražni dokumentarni film mladog autora dodjeljuje se filmu Matijevići u izolaciji, redatelja Mateja Matijevića

Nagradu za najbolji film u kategoriji igrani međunarodni film, žiri je dodijelio danskoj drami Tako šarmantno redatelja Svenda Coldinga. Riječ je o filmu u kojem se autor na jedan posve originalan, odnosno, kako i sam naslov kaže, šarmantan način dotiče dobro poznatih tema poput položaja žena u patrijarhalnoj sredini, disfunkcionalnosti obiteljskih veza i pasivne agresije. 

Nagradu za najbolji film u kategoriji dokumentarni međunarodni film, žiri je dodijelio meksičko-kolumbijskom dokumentarcu Ramon. Sedmominutna topla priča o dječaku Ramonu koji uz mukotrpno i predano treniranje sanja o osvajanju prvenstva u kickboxingu, s lakoćom osvaja srca gledatelja i stvara empatijsku sponu s naslovnim protagonistom. 

Nagradu za najbolji film u kategoriji regionalni film, žiri je dodijelio bosansko-hercegovačkoj romantičnoj drami Zašto ne plešete? redateljice Isidore Ratković

Nagradu za najbolji film u kategoriji VR filma, žiri je dodijelio filmu Dislokacije, redatelja Veljka i Milivoja Popovića.

Detaljnija obrazloženja žirija i sve ostale informacije potražite na službenoj stranici BFF-a

Naslovna fotografija: Sanja Milardović s nagradom

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.