Preskoči na glavni sadržaj

Završen ljetni dio snimanja filma Tragovi Dubravke Turić

Nakon što se s tri uspješna kratkometražna igrana filma predstavila domaćoj i međunarodnoj publici, redateljica Dubravka Turić započela je rad na svom dugometražnom prvijencu Tragovi za koji je i napisala scenarij. 

Proizvodnja filma podržana je od HAVC-a, a producira ga Kinorama u suradnji s litvanskom produkcijskom kućom Tremora, uz podršku Eurimagesa, Kreativne Europe i HRT-a. Snimanje filma podijeljeno je u dva dijela, ljetni, koji je upravo završio snimanjem na Biokovu i Velebitu, i zimski koji je planiran za siječanj sljedeće godine. 

Tragovi su priča o mladoj antropologinji Ani koja se bavi znanstvenim istraživanjem simbola i ljudskih tragova urezanih u kamen. Istraživanje se počinje ispreplitati s njenom osobnom pričom, pričom o nestajanju obitelji, traženju identiteta i, u konačnici, procesom sazrijevanja. 

O samoj ideji i motivaciji, Dubravka Turić kaže: "Svjedočimo brzim i velikim promjenama, i vanjskim i unutarnjim, i to je jedan od razloga zbog kojih sam posegnula za pričom koja obrađuje suočavanje s promjenama. Iako sam se poigrala s detektivskim, čak i mističnim elementima istraživanja tragova u kamenu, otkriće do kojeg moja protagonistica dolazi nije materijalno, nego je spoznaja o neprekinutoj ljudskoj želji za komunikacijom, potvrdom i ostavljanjem traga."

Glavna uloga povjerena je višestruko nagrađivanoj Mariji Škaričić, a uz nju su u ljetnom dijelu snimanja sudjelovali Nikša Butijer, Vedran Mlikota, Lana Barić i Tvrtko Jurić. Direktor fotografije je Damjan Radovanović, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Željka Franulović, a majstorica maske Snježana Gorup. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić, koproducentica Ieva Norviliene, a scenarij je, u suradnji s Danijelom Žeželjem, napisala Dubravka Turić. 

Naslovne fotografije: Dubravka Turić na snimanju filma; Marija Škaričić na snimanju filma
(*autor fotografija je Duje Kundić) 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.