Preskoči na glavni sadržaj

Završava Europski koprodukcijski sajam videoigara 

Na Europskom koprodukcijskom sajmu za videoigre sudjelovalo je preko 40 nezavisnih studija iz pet europskih zemalja, a na ovogodišnje, četvrto izdanje prvi puta su se mogli prijaviti i studiji iz Hrvatske. Program sajma počeo je matchmaking sesijom u lipnju, a završit će pitchingom koprodukcijskih projekata, 15. studenog. Osim pitchinga, program donosi i niz panela i predavanja koji će se moći gledati putem streaminga uživo. 

Nakon tri francusko-njemačka koprodukcijska sajma održana uz potporu ARTE France, Grada Strasbourga i Francusko-njemačkog ureda za mlade (OFAJ-DFJW), SpielFabrique (njemačko-francuski program za mlade poduzetnike u gaming industriji) proširio je sajam izvan granica Francuske i Njemačke, na tri druge europske zemlje: Belgiju, Hrvatsku i Španjolsku, zahvaljujući potpori Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), Audiovizualnog fonda Flandrije (VAF), Valonskog udruženja igara (Walga) i španjolskog Ministarstva kulture i sporta.  

Odabrani timovi iz nezavisnih studija sudjelovali su u višemjesečnom programu sajma. Prvo događanje bili su online matchmaking dani, 29. i 30. lipnja, kojima je bio cilj da timovi pronađu svoje potencijalne koproducente. Svaki projekt koji je pronašao koproducenta prošao je kroz mentorski program pod vodstvom SpielFabriquea, kako bi se pripremili za glavni i posljednji dio koprodukcijskog sajma, 15. i 16. studenog, koji će se odvijati u uredu ARTE-a u Strasbourg. 

Konferencije i paneli koji će se održati 15. studenog mogu se gledati na streamingu uživo, uz prethodnu registraciju na OVOJ poveznici

Tijekom događaja 15. studenoga, svaki će se projekt pitchingom predstaviti europskim investitorima, stručnjacima i distributerima. 

 RASPORED:  

  • 14.30h – službeno otvaranje i najava događanja
  • 15h – panel "Koprodukcija: treći put za stvaranje ambicioznih nezavisnih videoigara"
  • 15.20h – panel "Ostvari koprudkciju!"
  • 16h – predavanje "Pravni aspekt: sastavi koprodukcijski ugovor"
  • 16.20h – predavanje "Green Gaming, kako razvijati videoigre i biti ekološki odgovoran?"
  • 17 – pitching sesije 

Više detalja možete pronaći OVDJE

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.