Preskoči na glavni sadržaj

Zatvoreno 15. izdanje Festivala tolerancije  

Ovog vikenda zatvoreno je ovogodišnje izdanje Festivala tolerancije, festivala koji već 15 godina promiče toleranciju u društvu. Ove su godine posjetitelji imali priliku pogledati 51 film, što je gotovo 3 000 filmskih minuta, poslušati 12 koncerata, pogledati tri izložbe, prisustvovati tri Tolerance talk diskusije i jednom predstavljanju knjige. Bogat program, kroz deset dana festivala, posjetilo je više od 10 000 ljudi. 

"Iznimno mi je drago da smo u pandemijsko doba, već drugu godinu za redom uspjeli organizirati festival koji je iz godine u godinu sve posjećeniji. Unatoč promjeni lokacije, posjetitelji su s nama, jer kvalitetnim sadržajem privlačimo publiku svih uzrasta. Veselimo se idućoj godini, za koju smo već započeli s pripremama. Hvala svima koji su i ove godine bili uz nas" istaknula je Nataša Popović, direktorica Festivala tolerancije. 
 
Posljednjeg dana u programu su posjetitelji mogli pogledati film Svetica nemogućeg. Nakon njega, na programu je bio film Spaceboy, a uslijedio je koncert Ede Maajke. Na programu je bila i crna komedija Planet, a čast da zatvori festival u glazbenom smislu pripala je međunarodno poznatom DJ Ludvigu. 

Ovogodišnje 15. izdanje festivala zatvorio je film Quo vadis, Aida?, redateljice Jasmile Žbanić. To je ujedno bila i prva projekcija tog filma na velikom ekranu u Hrvatskoj.

Naslovne fotografije: 15. Festival tolerancije
(*autori fotografija su Sanjin Kaštelan i Jan Serdar) 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.