Preskoči na glavni sadržaj

Zatvoren 11. Supertoon: Prva nagrada u kategoriji Grandtoon filmu The Raft Marka Meštrovića

U petak, 23. srpnja u Šibeniku održala se svečanost dodjele nagrada na zatvaranju 11. Međunarodnog festival animiranog filma i stripa Supertoon. Prva nagrada u natjecanju kratkih animiranih filmova Grandtoon pripala je filmu The Raft Marka Meštrovića. 

"Prva nagrada dodjeljuje se filmu The Raft (Splav) Marka Meštrovića zbog svoje energije, zbog upotrebe miješanih tehnika na lijep i sadržajan način. Glazba je toliko isprepletena s pripovijedanjem da smo poželjeli pojesti psihodelične gljive i proživjeti apokalipsu uz pomoć glazbe. Pa nemojmo se utopiti, nemojmo plutati, ritmično plivajmo uz zvuk splavi... jer možda upravo to i želimo,“ stoji u obrazloženju žirija u sastavu Alexis Hunot, Lucija Bužančić i Žarko Ivanov

Posebno priznanje žirija u istoj kategoriji pripalo je filmu The Stork (Roda) redatelja Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova "zbog upotrebe apsurdnog i bizarnog, a opet suptilnog humora. Zbog svoje sposobnosti da pronađe način da se oslobodimo rutine svakodnevice, jer se ritam filma tako dobro poigrava s našim očekivanjima i odlazi u neočekivanom smjeru."

U natjecanju kratkih animiranog studentskih filmova Studentoon slavio je film Any Instant Whatever Michelle Brand, a u kategoriji kratkih animiranih filmova za djecu Planktoon A Stone in the Shoe Erica Montchauda. U natjecanju animiranih namjenskih filmova Supercomm pobijedio je film Only a Child Giampaola Simonea, a u natjecanju animiranih glazbenih spotova Supertoon spot redatelja Fonsa Schiedona za pjesmu Lover 4 Now Groove Armade.

Također su se prvi put u povijesti festivala dodijelile nagrade za strip, a glavne nagrade pripale su trećem broju fanzina "Ohoho", urednika Marka Dješke, Matije Pisačića i Lee Kralj Jager, i strip albumu "Cvijeće na šanku" autora Tihomira Matijevića.

Cjeloviti popis nagrađenih uz obrazloženja žirija nalazi se OVDJE

Međunarodni festival animacije i stripa Supertoon održavao se u Šibeniku od 19. do 23. srpnja. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.