Preskoči na glavni sadržaj

Započelo snimanje filma Po Tamburi

U subotu, 28. rujna, u Savskom Marofu počelo je snimanje dugometražnog igranog filma Po Tamburi redatelja i scenarista Stanislava Tomića. Realizaciju ove komedije apsurda omogućila je produkcijska kuća Kaos, kao i koprodukcije Krug Film (Makedonija), Supermarket (Slovenija), K12 (Srbija) i Cut Up (Crna Gora).

Film Po Tamburi suluda je komedija koja prati članove tamburaškog sastava Aveti Ravnice u bijegu za život, nakon što su lažno optuženi da su ukrali zlatni kulen, glavnu nagradu jubilarnog 50. tamburaškog natjecanja u Požegi, te se diljem Slavonije suočavaju sa brojnim osebujnim suparničkim tamburaškim sastavima, policijom, gostima romske svadbe i televizijskim voditeljem Brankom Uvodićem.

Ova komedija svojevrsna je razglednica Slavoniji i njenim čarima, autora Stanislava Tomića i Marija Krcea, koji su zajedno napisali scenarij. Kako film prati tamburaške sastave iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja, glumačka postava također je internacionalna, pa su tako glavne likove utjelovili Andrei Miercure, Primož Petkovšek, Momčilo Otašević, Hrvoje Barišić i Neven Aljinović Tot. Ostale likove utjelovili su osebujni karakterni glumci poput Tijane Pečenčić, Stjepana Perića, Nikole Koje, Ane Maras, Hristine Popović, Mirana Kurspahića, Alena Liverića i Damira Martinovića Mrleta, kao i već spomenuti čuveni televizijski voditelj, Branko Uvodić.

Mario Krce, osim što je scenarist, ujedno je i direktor fotografije, redatelju Stanislavu Tomiću i producentu Ivanu Katiću u realizaciji ove jedinstvene komedije asistiraju Zdravko Madžarević i Ljubo Josip Lasić. Scenografkinja je Branimira Katić, kostimografkinja je Tihana Mikša, a za masku je zadužena Tina Jesenković. Skript su Ivana Perčinlić i Francois Itey, šarferica je Ana Vrdoljak, majstor rasvjete Kostadin Donchev, a snimatelj tona Silvio Mojaš.

Osim navedenih produkcija i koprodukcija, realizaciju ovog filmskog djela omogućio je i Hrvatski audiovizualni centar koji je film podržao u svim fazama razvoja (scenarija, projekta) i proizvodnje. 

Snimanje filma odvijat će se na brojnim lokacijama u Slavoniji i okolici Zagreba, kao i u dijelovima Makedonije, a završetak snimanja očekuje se sredinom studenog. 

Naslovne fotografije: scene sa snimanja filma Po tamburi

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.