Preskoči na glavni sadržaj

Započelo snimanje dugometražnog igranog filma Pukotina u ledu

Započelo je snimanje dugometražnog igranog filma Pukotina u ledu scenaristice i redateljice Maje Miloš u produkciji Baš Čelika iz Srbije. Film se snima u Srbiji i Crnoj Gori, a nastaje u koprodukciji s hrvatskom kućom Propeler Film. 

Pukotina u ledu je suvremena interpretacija "Pepeljuge" prikazana kroz lik mlade djevojke Marije koja se bavi umjetničkim klizanjem. Nakon dolaska maćehe i njenih kćeri u očevu kuću te postojećih financijskih problema Marija ulazi u svijet u kojem žene iskorištavaju, što stavlja još veći pritisak na njenu potisnutu seksualnost.

Scenarij i režiju potpisuje Maja Miloš, poznata po nagrađivanom prvijencu Klip (2012.), a producentica filma je Jelena Mitrović (Baš Čelik, Srbija).

Direktor fotografije je Vladimir Simić, a glavne uloge nose Jovana Stojiljković, Marko Grabež, Anđela Jovanović, Nataša Ninković i Ljubomir Bandović. Uz navedene, u filmu će sudjelovati i hrvatski glumci Barbara Nola, Goran Navojec, Dejan Aćimović i Tara Thaller.

Pukotina u ledu je koprodukcija Srbije, Hrvatske, Nizozemske, Italije, Slovenije i Crne Gore, a dobila je i potporu Euroimagesa. Koproducentske kuće su Propeler Film (Hrvatska), Volya Films (Nizozemska), Nightswim (Italija), Zavod Spok (Slovenija), Vertigo Ljubljana (Slovenija) i Quadrifolium Films (Crna Gora). 

Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra kroz Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva, u kategoriji koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom

Naslovne fotografije: snimanje filma Pukotina u ledu
(*autorica fotografija: Dunja Dopsaj)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.