Preskoči na glavni sadržaj

Započelo snimanje dugometražnog igranog filma Južina Ante Marina

U nedjelju, 28. siječnja, u Splitu je započelo snimanje crne komedije Južina, koju će režirati Ante Marin. Film će nastati u produkciji MissArta i Peglanja snova.

Lajtmotiv radnje ove crne komedije je južina, koja je odgovorna za pokretanje niza neobičnih događaja u jednoj običnoj zgradi u jednom običnom splitskom kvartu. Južina označava sve vrste negativnih utjecaja koje Jugo ima na ljude – od blage glavobolje, preko potpunog meteoropatskog sloma, do nervoznog i iritirajućeg ponašanja. 

Za film su angažirani splitski glumci i glumice Stojan Matavulj, Donat Zeko, Stipe Jelaska, Mijo Kevo, Nika Petrović, Slavena Verić, Franko Jakovčević,, Katarina Romac, Mijo Jurišić, Zdravko Vukelić, Paško Vukasović, Snježana Sinovčić Šiškov, Andrea Mladinić, Petra Krolo i brojni drugi.

Za produkciju će se pobrinuti Bojan Kanjera i Robert Piršl. Također, svoj će doprinos dati i čitav niz filmskih autora i profesionalaca poput direktora fotografije Kreše Štuline, majstora rasvjete Petra Strmečkog, ton majstora Nike Gulama, scenografkinje Latice Zajmović, kostimografkinje Goranke Krpan i majstorice maske Vesne Matulić.

Film nastaje u koprodukciji Peglanja snova i MissArta.

Naslovne fotografije: snimanje filma Južina

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.