Preskoči na glavni sadržaj

Započela produkcija animirane serije za djecu, Krceki

Recircle studio započeo je s produkcijom treće animirane serije za djecu, Krceki koja nastaje u miješanoj tehnici klasične 2D animacije i digitalnog kolaža.

Serija Krceki prati svakodnevne zgode neobične obitelji - najstarije sestre vjeverice Sare, blizanaca kokosa Koka i kikirikija Kikija, te najmlađe sestre žirice Žir. Krceki su šašavi i zaigrani, no istovremeno dragi, velikodušni i pažljivi. Serija je namijenjena djeci uzrasta 3 do 6 godina, koju će zabaviti šašave zgode junaka, dok se stariju djeca želi potaknuti na kreativno i konstruktivno rješavanje problema, kao i upoznati ih sa zaigranom stranom popravaka, recikliranja i stvaranja novog iz starog. 

Recircle studio je nagrađivani studio za animaciju iz Zagreba a usmjeren je na proizvodnju pozitivnog sadržaja za djecu u dugim formama poput animiranih serija i filmova. Serije Huhu i Mišo i Robin su prisutne na više od 70 teritorija i prevedene su na 10 jezika.

Uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra projekt je ostvario i potporu Potprograma MEDIA za razvoj projekta te je u velikoj međunarodnoj konkurenciji uspio ostvariti predstavljanje na prestižnim forumima u Europi poput Cartoon Foruma (Francuska), Animation production days (Njemačka), M:brane (Švedska) i sličnih. 

Uz autora i režisera Denisa Alentija, na seriji sudjeluju i Vjekoslav Živković kao korežiser i glavni animator te Marija Ivšić kao koscenaristica. Na animaciji sudjeluju hrvatske autorice/i poput Petre Balekić, Lune Strmotić, Darka Vidačkovića, Antonia Klasića, Mislava Rotima, Zvonimira Čuka, Daria Bagarića, Valent Balun i ostalih, a glazbu potpisuje Zvonimir Mikšić.

Denis Alenti je producent i autor animiranih filmova i serija te suosnivač Recircle studija. Denis je 2016. godine sudjelovao u proizvodnji animirane serije Mišo i Robin kao redatelj i pisac. Kao autor i producent proizvodi kratki film Nutz (2018.) i Toofa&Poofa (2019.) koji su uspješno predstavljeni na domaćim i stranim festivalima, a 2020. producira 2D animiranu seriju Huhu 26x7min autora Vjekoslava Živkovića. Uz producenticu Anu Krce, 2021. producira novu sezonu popularne serije Mišo i Robin, a trenutno se priprema za početak animiacije na novoj seriji Krceki.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.