Preskoči na glavni sadržaj

Zagonetni dječak najgledaniji je film u domaćim kinima proteklog vikenda

Zagonetni dječak, nova ekranizacija književnih pustolovina dječaka Koka u režiji Dražena Žarkovića, pretekao je sve ostale naslove s kinorepertoara postavši najgledaniji film u domaćim kinima proteklog vikenda. Film se nalazi u redovnoj kinodistribuciji diljem Hrvatske od četvrtka, 28. veljače, a dosad ga je pogledalo 11. 617 gledatelja. Ukupni ostvareni utržak na kinoblagajnama u vikendu otvaranja je 309.230,00 kuna.  

Zagonetni dječak film je o grupi četrnaestogodišnjaka koji rješavaju misterij i u isto vrijeme otkrivaju što znači biti odrastao. Kokov prijatelj Tomo nedavno se doselio u grad i željan je avanture. U školi, pažnju dječaka privlači novi, zagonetni učenik koji se čudno ponaša. Zajedno s prijateljicom iz škole, Marijanom, kreću u avanturu na kraju koje će se otkriti pomno čuvana tajna novog učenika. Ipak, pokazat će se da odgonetanje zagonetki nije baš igra i da je rješenje mnogo strašnije nego što su isprva mislili.

Glavnu ulogu Koka tumači Antonio Parač, a ostatak glumačke ekipe čine Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta i Kristian Bonačić. Redatelj filma je Dražen Žarković, scenarij je prema slavnom istoimenom predlošku napisala Hana Jušić uz pomoć Dražena Žarkovića i Daniela Kušana, direktor fotografije je Mario Sablić, montažer je Slaven Zečević, a autor glazbe je Dinko Appelt. Zagonetni dječak nastao je u produkciji Kinorame, u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Programa MEDIA. Za distribuciju je zadužen 2i Film.

Moram reći da je sjajan osjećaj kad film profunkcionira pred živom publikom; zaista sam zadovoljan i vjerujem da će Zagonetni dječak imati dug život u kinima - izjavio je redatelj Dražen Žarković.

Ovim rezultatima Zagonetni dječak nastavlja uspjeh svog prethodnika, filma Koko i duhovi koji je u kinima pogledalo 86.000 gledatelja, ali i niz velikih uspjeha koje domaći film ostvaruje na kinoblagajnama u proteklih nekoliko mjeseci.

Film Svećenikova djeca Vinka Brešana prošloga je mjeseca zaradio titulu najgledanijeg hrvatskog filma u 21. stoljeću, a do danas ga je pogledalo gotovo 160.000 gledatelja. Romantična komedija Sonja i bik Vlatke Vorkapić otvorila je krajem 2012. s rekordnim utrškom desetljeća, a u ovom trenutku ima gotovo 100.000 gledatelja.

Više informacija o Zagonetnom dječaku (kao i fotografije u visokoj rezoluciji) potražite na njegovoj službenoj stranici i profilu na Facebooku, a trailer filma pogledajte ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.