Preskoči na glavni sadržaj

Zagonetni dječak u kinima od 28. veljače

Koko, junak romana Ivana Kušana čije su pustolovine obilježile lektire i djetinjstva svih generacija, od ovoga tjedna dobiva novu filmsku ekranizaciju. Zagonetni dječak u režiji Dražena Žarkovića premijerno je prikazan jučer, 26. veljače u multipleksu CineStar Zagreb, a u redovnu distribuciju kreće od četvrtka, 28. veljače.

Nakon što je filmska inačica popularnog dječjeg romana Koko i duhovi Ivana Kušana osvojila srca nove generacije gledatelja, u kina stiže nova ekranizacija književnih pustolovina dječaka Koka, koji se ovoga puta našao pred novim izazovom. Zagonetni dječak film je o grupi četrnaestogodišnjaka koji rješavaju misterij i u isto vrijeme otkrivaju što znači biti odrastao. Kokov prijatelj Tomo nedavno se doselio u grad i željan je avanture. U školi, pažnju dječaka privlači novi, zagonetni učenik koji se čudno ponaša. Zajedno s prijateljicom iz škole, Marijanom, kreću u avanturu na kraju koje će se otkriti pomno čuvana tajna novog učenika. Ipak, pokazat će se da odgonetanje zagonetki nije baš igra i da je rješenje mnogo strašnije nego što su isprva mislili.

U ulozi Koka našao se Antonio Parač, a ostatak glumačke ekipe čine Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta i Kristian Bonačić. Redatelj filma je Dražen Žarković, scenarij je napisala Hana Jušić, direktor fotografije je Mario Sablić, montažer je Slaven Zečević, a autor glazbe je Dinko Appelt. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić iz produkcijske tvrtke Kinorama, a film je koproducirala Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Koko i duhovi ostvarili su izvrstan uspjeh u kinima, skupivši 86.000 gledatelja. Očekujemo da će Zagonetni dječak nadmašiti uspjeh Koka i duhova, jer će u kina privući i publiku prvog filma i nove male gledatelje, izjavila je producentica filma Ankica Jurić Tilić.

Zagonetni dječak primijerno je prikazan jučer, 26. veljače u multipleksu Cinestar Zagreb, a prema izjavama organizatora, tri dvorane bile su pretijesne za sve one koji su ga među prvima željeli pogledati. Zagonetni dječak u distribuciju diljem Hrvatske kreće od četvrtka, 28. veljače.

Više informacija o Zagonetnom dječaku (kao i fotografije u visokoj rezoluciji) potražite na njegovoj službenoj stranici i profilu na facebooku, a trailer filma pogledajte ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.