Preskoči na glavni sadržaj

White Trash u natjecateljskom programu Tampere film festivala

Na 48. izdanju međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Tampereu (Finska), koji se održava od 7. do 11. ožujka 2018. godine, u međunarodni natjecateljski program uvršten je dokumentarni film White Trash Sunčice Ane Veldić. 

Priča je to o maglenom zimskom jutru na zagrebačkom smetlištu Jakuševac i distopijskoj slici pustoši koju remete radni strojevi, galebovi i poneki čovjek.

Režiju i scenarij potpisuje Sunčica Ana Veldić, direktor fotografije je Ante Cvitanović, za montažu su uz redateljicu bili zaduženi Jan Klemsche i Marta Broz, oblikovanje zvuka odradili su Martin Semenčić i Lana Horvatić, a glazbu Zdravko Medvešek. Producentice su Sunčica Ana Veldić i Lucija Petrač, a film nastaje u produkciji zagrebačke Akademije dramske umjetnosti (ADU).

White Trash do sada je prikazan na preko nekoliko tuzemnih i inozemnih festivala, a prošle je godine za najbolji dokumentarni film nagrađen na Reviji hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu.

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Tampereu jedan je od najvažnijih, a svakako i najstarijih festivala  kratkog filma u svijetu. Ove će godine prikazati više od 400 naslova, a više informacija možete potražiti na službenoj stranici festivala

Naslovne fotografije: scene iz filma White Trash 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.