Preskoči na glavni sadržaj

Vjerujem u anđele Nikše Sviličića u konkurenciji Kaira

Dugometražni prvijenac scenarista, redatelja i producenta Nikše Sviličića Vjerujem u anđele pozvan je u glavni program međunarodne konkurencije 33. izdanja filmskog Festivala u Kairu, a koji se održava od 10. do 20. studenoga 2009. godine. Film će se natjecati za Zlatnu piramidu, službenu festivalsku nagradu, koju festival dodjeljuje u nekoliko kategorija, a sve to u konkurenciji s ostalih 16 filmova iz cijeloga svijeta.

Ljubavno romantična komedija o poštaru Šimi koji zna sve tajne svojih mještana malenog dalmatinskog otoka te zagonetnoj došljakinji Dei, a koje utjelovljuju Vedran Mlikota i Dolores Lambaša, svoju je premijeru imala na ovogodišnjoj 56. Puli gdje je nagrađena Nagradom publike Zlatna vrata Pule. Film je u hrvatsku kino-distribuciju krenuo 15. listopada 2009.

Festival u Kairu prvi je filmski festival na području Srednjeg istoka pokrenut 1976. godine i spada u red A festivala te je kao takav jedini međunarodni filmski festival u Africi i na Srednjem istoku prepoznat od strane FIAPF-a (Fédération Internationale des Associations de Producteurs de Films), međunarodnog udruženja filmskih producenata. 

Film Vjerujem u anđele nastao je u produkciji Proactive i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.