Preskoči na glavni sadržaj

Vjerujem u anđele Nikše Sviličića osvojio još jednu nagradu publike!

Dugometražni igrani film Nikše Sviličića Vjerujem u anđele u nedjelju navečer proglašen je najboljim filmom po mišljenju publike osvojivši Veliku nagradu publike na 4. Međunarodnom filmskom festivalu Andrei Tarkovsky (24. svibnja - 1. lipnja 2010.) u Ivanovu, u Rusiji. 

Film je svoju rusku premijeru imao u sklopu glavne festivalske konkurencije s ostalih devet filmova iz cijelog svijeta, a među kojima se našla i Slovenka slovenskog redatelja Damjana Kozolea koja je nastala u koprodukciji Slovenije, Njemačke, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Nakon što je osvojio Nagradu publike na prošlogodišnjem 56. festivalu igranog filma u Puli Vjerujem u anđele Nagradom publike nagrađen je također i u travnju ove godine na 5. međunarodnom filmskom festivalu u Funchalu, u Portugalu.

Ovo je već treća nagrada publike ovoj mediteranskoj komediji u kojoj glavne uloge tumače Vedran Mlikota i Dolores Lambaša.

Osim te nagrade film je na Festivalu u Ivanovu osvojio i Nagradu generalnog pokrovitelja festivala za najbolji film.

Vjerujem u anđele uskoro će u lipnju biti prikazan u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Setubalu, u Portugalu (4. – 13. lipnja 2010.).

Film je nastao u produkciji zagrebačke Proactive i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.