Preskoči na glavni sadržaj

VIDEO: Otkrij Sedmo nebo uz Jasnut Nanut, Ivu Mihalić i Ivu Jerković Oreški

U nastavku kampanje Hrvatskog audiovizualnog centra Otkrij naš novi film započete prošle godine, pokrenuli smo serijal kratkih video intervjua kojima nastojimo publici približiti filmske stvaraoce iza i ispred kamere, čiji se radovi ove jeseni i zime prikazuju u hrvatskim kinima. U novom videu, redateljica Jasna Nanut i glumice Iva Mihalić i Iva Jerković Oreški pričaju o filmu Sedmo nebo koji se trenutno prikazuje u kinima diljem zemlje.  

"Sedmo nebo je komedija o muškarcu koji se ne usudi reći ženi da se zaljubio u drugu, pa se sve više zapetljava u vlastite laži," opisuje svoj dugometražni igrani prvijenac redateljica Jasna Nanut, koja je na scenariju radila, kaže, pet godina. Završila ga je uz pomoć Hrvoja Osvadića, koji je ujedno i producent filma. 

"Ja sam se pri tome nekoliko puta zaglavila jer sam bila toliko 'unutra' da više nisam vidjela svijetlo na kraju tunela i onda smo, nekako spontano, Hrvoje i ja počeli na scenariju raditi zajedno," govori Nanut koja je, otkriva, htjela ispričati priču o krizi srednjih godina, i to iz perspektive muškarca.

"Svi me pitaju zašto mi je glavni lik muškarac, a ne žena. Ja na to odgovaram protupitanjem - 'a zašto ne bi bio?'. Meni je to bilo zanimljivo zato što su mi ženske dileme i mehanizmi rješavanja poznatiji, pa mi je bavit se muškarcem bio veći izazov," kaže redateljica. 

Njen film, Sedmo nebo, nedavno je otvorio Zagreb Film Festival, a u hrvatskim kinima prikazuje se od 9. studenog.

Glavnu ulogu Nine Radmana u filmu nosi Krešimir Mikić, a njegovu dugogodišnju suprugu Kseniju glumi Iva Mihalić

"Ksenija je prevoditeljica, majka dvoje djece, u braku već 20 godina, sad sretnom ili nesretnom - to će nam reći film. To je žena koja je navikla rješavati probleme, ona je tihi egzekutor," opisuje svoj lik Mihalić. 

Druga žena u Nininom životu je Tamara, koju je utjelovila Iva Jerković Oreški

"Tamara je mlada, slobodna žena koja se bavi plesom i želi uspjeti u tome. Ona nastoji da taj muškarac (Nino) preuzme odgovornost za svoje postupke," kaže o svom liku Jerković Oreški. 

Uz glavne glumce Krešimira Mikića, Ive Mihalić i Ive Jerković Oreški, u sporednim ulogama nastupaju Nikša Butijer, Dejan Aćimović i Petar Ćiritović.

Film je premijerno prikazan na 70. Pulskom filmskom festivalu, a nastao je u produkciji Petnaeste umjetnosti te je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Kako je film nastao, koji su se duhoviti elementi filma istaknuli glumicama i više detalja pronađite u našem novom videu na HAVC-ovom YouTube kanalu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.