Preskoči na glavni sadržaj

Velika Zlatna Arena filmu Metastaze

Ocjenjivački sud Nacionalnog natjecateljskog programa u sastavu: Zrinko Ogresta, predsjednik, Vlasta Knezović, Bruno Kragić, Vlatko Perković i Josip Podvorac dodijelio je 25. srpnja sljedeće nagrade igranim filmovima Nacionalnog programa 56. festivala igranog filma u Puli:

Velika Zlatna Arena za najbolji film dodijeljena je filmu Metastaze redatelja Branka Schmidta; Zlatna Arena za režiju Zvonimiru Juriću i Goranu Deviću za režiju filma Crnci, dok je Zlatnu Arenu za najbolji scenarij osvojio Antonio Nuić za film Kenjac.

Zlatna Arena za najbolju glavnu žensku ulogu dodijeljena je Dijani Vidušin za ulogu Ines u filmu Ljubavni život domobrana redatelja Pave Marinkovića, a Zlatna Arena za najbolju glavnu mušku ulogu Reneu Bitorajcu za ulogu Krpe u filmu Metastaze redatelja Branka Schmidta.

Zlatna Arena za najbolju sporednu žensku ulogu dodjeljena je Leni Politeo za ulogu Babe u filmu U zemlji čudesa redatelja Dejana Šorka, a Zlatna Arena za najbolju mušku sporednu ulogu Nikši Butijeru za ulogu Šarana u filmu Crnci redatalja Zvonimira Jurića i Gorana Devića.

Zlatnu Arenu za kameru osvojio je Mirko Pivčević za film Kenjac; Zlatnu Arenu za najbolju scenografiju Velimir Domitrović za film Ljubavni život domobrana; Zlatnu Arenu za najbolju kostimografiju Doris Kristić za film U zemlji čudesa, a Zlatnu Arenu za glazbu Srđan Gulić za film Kenjac.

Vjesnikova nagrada Breza za najboljeg debitanta dodijeljena je Lani Barić za glavnu žensku ulogu u epizodi Žuti mjesec redatelja Zvonimira Jurića u omnibusu Zagrebačke priče, a nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara Antonio Nuić za film Kenjac.

Nagradu publike Zlatna vrata Pule osvojio je film Vjerujem u anđele redatelja Nikše Sviličića.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.