Preskoči na glavni sadržaj

Uspjeh filma Moj dida je pao s Marsa u Norveškoj

Dugometražni igrani film za djecu Moj dida je pao s Marsa, redatelja Dražena Žarkovića i Marine Andree Škop i producentice Darije Kulenović Gudan bilježi velike međunarodne uspjehe. 

Film je do sada prikazan na preko 50 međunarodnih festivala i osvojio je 14 nagrada. Film je istovremeno prodan u Japan, Rusiju, Španjolsku te Ujedinjene Arapske Emirate. 

U norveška je kina stigao 21. kolovoza ove godine i u zadnjih mjesec dana u pogledalo ga je preko 15 000 gledatelja. Osim u Norveškoj i Hrvatskoj, film je do sada igrao u kinima u Luksemburgu, Češkoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. 

Moj dida je pao s Marsa nastao je u produkciji zagrebačkog Studija dim u suradnji s partnerima iz još šest europskih zemalja (Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9 i bosanskohercegovačkom Fabrikom). Prema motivima priče 'Moj dida je vanzemaljac' Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić.

Podsjetimo, Didu s Marsa pratio je obrazovni pilot-projekt ‘Filmovi ne padaju s Marsa’ na kojem su uz Studio dim sudjelovali Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatski filmski savez, Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino i portal medijskapismenost.hr Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a Hrvatske, a u sklopu kojeg je izrađen metodički ‘međuzvjezdani filmološko-metodički priručnik’ koji je dostupan na ovoj poveznici. Riječ je o specijaliziranom izdanju koje donosi metodičku pripremu za korištenje filma u razrednoj nastavi i nastavi medijske kulture. Publikacija je nastala u izdanju HAVC-a, u sklopu aktivnosti Projekta filmske pismenosti. Film je inače dostupan javnosti putem platforme HRTi

Naslovne fotografije: norveška premijera filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.