Preskoči na glavni sadržaj

U Zagrebu premijera nove epizode serijala o profesoru Baltazaru Augustova treća sreća

Svečana premijera sedmominutne epizode naziva Profesor Baltazar – Augustova treća sreća održat će se u subotu, 21. rujna, u 19. 30 sati na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu. 

U čast 50. godišnjice nastanka serijala o profesoru Baltazaru, nastalom pod okriljem Zagreb filma, hrvatska će publika imati prilike pogledati sasvim novu epizodu naslova Augustova treća sreća u sklopu manifestacije 'Baltazargrad' u subotu, 21. rujna, koja se odvija na zagrebačkom Zrinjevcu. Premijerna projekcija nove epizode zakazana je za 19. 30 sati, a cijeli raspored manifestacije možete vidjeti na ovoj poveznici.

Sedmominutni animirani film režirao je koautor originalnog serijala Profesor Baltazar, Boris Kolar, a nastao je u zagrebačkom studiju Diedra. Scenarij je napisao Dino Krpan, koji je ujedno i izvršni producent, glavni animator je Siniša Mataić, a kompozitor Vjeran Šalamon. Film je producirala tvrtka Ultra link (Renata Brkić, Tajana Jakšić), a nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Nakon Zagreba, Augustova treća sreća prikazat će se i na Znanstvenom pikniku koji se održava u petak 27. i subotu 28. rujna u perivoju dvorca Stubički Golubovec (Donja Stubica). Tamo će se film prikazivati tijekom oba dana, na svaki puni sat.

Televizijska premijera za Hrvatsku na rasporedu je u subotu 5. i nedjelju 6. listopada na Novoj TV u prijepodnevnim satima. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.