Preskoči na glavni sadržaj

U Zagrebu počelo snimanje dugometražnog igranog filma Djeca jeseni

U subotu, 26. studenoga u Zagrebu je počelo snimanje dugometražnog igranog filma Djeca jeseni redatelja Gorana Rukavine i scenarista Zvonimira Munivrane. Film nastaje u produkciji zagrebačke tvrtke Corvus film i u koprodukciji s HRT-om i tvrtkom Novalis.

U središtu dugometražnog igranog filma, nemoguće ljubavne priče u nastajanju je Marko (Leon Lučev), 33-godišnji forenzičar čija je žena Maša (Ivana Roščić) prije tri godine nestala kao članica međunarodne znanstvene ekspedicije u Boliviji. Kako vrijeme odmiče, Marko polako gradi novi život u čijem je središtu njegova osmogodišnja kći Marija i nova prijateljica, odvjetnica Lidija (Judita Franković). Ipak, Marka muče misli o Mašinom nestanku, a njegove sumnje dodatno potpiruju pisma koja njegova nestala supruga šalje redovito jednom mjesečno iz neimenovanog sanatorija (duži sinopsis).

Glavne uloge u filmu tumače Leon Lučev, Judita Franković i Ivana Roščić. Direktor fotografije je Darko Drinovac, montažer Vjeran Pavlinić, scenografiju potpisuje Ivo Hušnjak, a kostimografiju Zorana Meić. Film će se snimati na nekoliko zagrebačkih lokacija, a očekivani završetak snimanja je 23. prosinca 2011. Planirani završetak produkcije je svibanj 2012.

Godine 2008., pri odobravanju sufinanciranja proizvodnje filma Djeca jeseni prema scenariju Zvonimira Munivrane, redatelj projekta je bio Mladen Dizdar. Mladen Dizdar se u međuvremenu povukao iz navedenog projekta, a na njegovo mjesto je došao Goran Rukavina, uz suglasnost Hrvatskog audiovizualnog centra i uz odobrenje Hrvatskog audiovizualnog vijeća.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.