Preskoči na glavni sadržaj

U Vinkovcima počinju 4. Antičke filmske večeri i 10. DORF

Nakon gostovanja na Cresu, u Puli, Primoštenu i Ozlju, ovogodišnje deseto izdanje Festival dokumentarnog rock filma DORF završava u Vinkovcima. Kao uvod u 10. DORF organiziran je i program 4. Antičke filmske večeri, u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

U dvodnevnom programu Antičkih filmskih večeri bit će prikazani igrani filmovi Zvizdan Dalibora Matanića i Bravo!/Aferim! rumunjskog autora Radu Judea. Vinkovačka premijera najnovijeg filma Dalibora Matanića, koji je osvojio brojne festivale, publiku i kritiku i izvan Hrvatske, zakazana je za utorak 23.8. u 20.30 sati.

Program 10. DORF-a održat će se u crkvi Meraja 26. i 27.8., a donosi dokumentarne filmove Limunovo drvo Branka Radakovića (Srbija), koji govori o kultnoj grupi ”Limunovo drvo” koju su u Beogradu 1977. godine osnovali Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine; Slagalicu u režiji Aleksandra Koviloskog (Makedonija) koji govori o utjecajima hip hop kulture u Makedoniji; Wooden Ambulance Bike Tour 2013 u režiji Andree Kovačević, koji prati biciklističku turneju Wooden Ambulance dua iz Subotice, te Viziju raja Lee Scratch Perryja redatelja Volkera Schanera, koji je više od 10 godina pratio ovog legendarnog reggae glazbenika.

Osim projekcija, na programu su i dva kviza, filmska radionica EDIT-Comics (film i animacija), prezentacija rada Gradskog muzeja Vinkovci te nastup indie-rock sastav Sleepyheads.  

Festival se zatvara proglašenjem najboljeg filma u regionalnoj selekciji, te dodjelom nagrade Klasik TV u iznosu 10.000 kn za najbolji razvoj scenarija glazbenog dokumentarnog filma.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Festival dokumentarnog rock filma – DORF i Antičke filmske večeri organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca, uz potporu Grada Vinkovaca, Ministarstva kulture RH, Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra. Raspored događanja potražite na službenoj ili Facebook stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.