Preskoči na glavni sadržaj

Počinje jubilarni 10. DORF

Deseti festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 održat će se tijekom ljeta na više lokacija - u Cresu, Puli, Primoštenu, Ozlju i u Vinkovcima. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije glazbenih dokumentaraca raspoređenih u tri programa – Regionalni, Međunarodni, Tajna povijest rocka, uz bogat popratni program. 

Na jubilarnom festivalskom izdanju bit će prikazano 18 filmova, uz gostovanja na prijateljskim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji. Sve počinje u Ljetnom kinu na Cresu, gdje je od 7. do 9. srpnja osim projekcija organiziran i popratni program. Na samom otvaranju, u četvrtak, premijerno će se prikazati film Oslobođeni Daft Punk (Daft Punk Unchained) autora Herve Martin Delpierrea (Francuska). Riječ je o prvom dokumentarnom filmu koji prati tajanstveni duo, pop-kulturni fenomen Daft Punk.

Poslastica za sve ljubitelje pustinjskog bluesa je nagrađivani film Kiša plave boje s malo crvene (Akounak Teggdalit Taha Tazouhai), autora Christophera Kirkleya. Od ukupno šest regionalnih filmova u programu ovogodišnjegg DORFa, na Cresu će biti prikazana dva: Ne padam na koljeno (Ne grem na koleno) autora Dušana Moraveca i Mihe Šalehara, i Sav taj jazz redatelja Roberta Lisjaka. O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučivat će Robert Bubalo, redatelj prošlogodišnjeg pobjednika Izgubljeno dugme, Hana Jušić, redateljica i Vedran Šuvak, redatelj i glazbenik. 

U okviru OFF DORF programa, u tri dana posjetitelji će nakon projekcija moći uživati u glazbi (NT Wave, DJ Smeđi Šećer i DJ Vuk), a organizirana je i promocija 'Enciklopedije o domaćim duo bandovima' Dragana Vukovića, novinara i promotera. Također, za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći vidjeti izložbu naslovnica fanzina iz cijelog svijeta. U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirane su besplatne filmske radionice za učenike lokalnih osnovnih škola i izložbe plakata i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića. Plakat za jubilarno festivalsko izdanje djelo je Mirona Milića, mladog akademskog slikara, grafičara, ilustratora i street artista iz Vinkovaca. 

 RASPORED DORF NA CRESU 2016  

7.7. (ČETVRTAK) @Ljetno kino Cres
19.00 Izložba EDIT Comics/Comics exhibition
21.30 Oslobođeni Daft Punk, 85' (Daft Punk Unchained, France, BBC) + NT Wave / live act (techno guitar)

8.7. (PETAK) @Ljetno kino Cres
20.00 Izložba fanzina + promocija Enciklopedije o domaćim duo bandovima
21.30 Sav taj jazz, 35' (All that jazz, Croatia)
Teorija opskurnosti, 87' (Theory of obscurity – Movie about Residents, USA) + DJ Vuk / live act (indie)

9.7. (SUBOTA) @Ljetno kino Cres
21.30 Ne padam na koljeno, 51' (You wont bring me to my knees, Slovenia)
Kiša plave boje s malo crvene, 75' (Purple Rain, France) + DJ Smeđi Šećer, live act (soul, funk, groove)

Dnevna ulaznica: 10 kn

Nakon Cresa, DORF od 21. do 24. srpnja seli na tvrđavu Fort Punta Christo u Pulu gdje će ekskluzivno biti prikazana četiri filma u okviru Filmsplash programa 'R znači reggae'. Tamo će DORF nagradu za životno djelo primiti kultni britanski autor Don Letts. Program nakon toga seli u Primošten gdje će se od 1. do 3. kolovoza na 3.SuperUho festivalu u okviru SuperDorf programa nakon glazbenog programa svaki dan prikazati po jedan dokumentarni film (Wonderful and Frightening World of Mark E.Smith autorice Dione NewtonI'm Now-The Story Of Mudhoney autora Adama Peasea i Ryana Shorta i Salad Days – Decade Of Punk In Washington DC autora Scotta Crawforda). U Ozlju će se program sredinom kolovoza (11. do 13.) odvijati na Gradskom kupalištu Ozalj. Za sam kraj jubilarnog 10. DORF–a u Vinkovcima je 26. i 27. kolovoza organiziran završni program u crkvi Meraja i drugim lokacijama. 

Već četvrtu godinu, u suradnji s Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca.

10.Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca. Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Cres, Grad Ozalj, Grad Vinkovci, a program EDIT Zaklada Kultura nova. 

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama Festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.