Preskoči na glavni sadržaj

U Varaždinu traje 17. Trash Film Festival 

Postavljanjem ploče hrvatskom redatelju Marijanu Vajdi na 'Walk of Fame' u varaždinskoj Uskoj ulici u srijedu, 7. rujna službeno je otvoren 17. Trash Film Festival, koji će trajati do 10. rujna.

"Došlo je 1700 filmova iz cijelog svijeta, sa svih kontinenata, i imali smo težak posao izdvojiti one koji idu u konkurenciju. Prikazujemo samo horor, SF, borilačke i akcijske filmove. U konkurenciji je 58 filmova, a projekcije su u kinu Gaj u četvrtak, petak i subotu," rekao je direktor Trash Film Festivala, Slobodan Runjak

Istaknuo je kako Udruga Trash svake godine izbaci jedan blockbuster. Inserte tog filma gledatelji će moći vidjeti na dodjeli nagrada, a projekcija je predviđena krajem jeseni, početkom zime. Dodao je kako ga veseli što je ploča otvorena u čast, prema njegovim riječima, zapostavljenom filmskom redatelju Marijanu Vajdi. Ploču je otkrio novinar i filmski kritičar Nenad Polimac, koji je podsjetio na Vajdin rad.

"Mislim da je to bio netko kome su trebali odati puno više priznanja nego što su odali. Vi sad ispravljate jednu prilično krupnu povijesnu zabludu i hvala vam na tome", istaknuo je.

Na svečanom otvorenju bio je i varaždinski gradonačelnik Nenad Bosilj.

"Danas imamo filmove iz 60-ak zemalja svijeta iz svih mogućih kontinenata i mislim da je ta jedna niskobudžetna produkcija akcijskih filmova našla svoj dom u Varaždinu", rekao je Bosilj.

Filmske projekcije bit će u kinu Gaj, a u odabiru najboljih filmova kojima se dodjeljuje festivalska nagrada Zlatna motorka, osim ocjenjivačkog suda, koji ove godine čine Andrija Mardešić i David Kapac, koji su za film Stric ove godine u Puli osvojili Zlatnu arenu, te profesor s osječke akademije i glumac Domagoj Mrkonjić, sudjelovat će i publika.

Među ostalim, najavljen je filmski kviz pod vodstvom Marija Kovača te koncert D Elvisa na otvorenome. Svirat će i Šenjug kvartet i domaći bend Fakin' Lajsne, a festival će nakon dodjele nagrada zatvoriti zagrebački bend Cry Babies.

Raspored projekcija i ostale detalje možete pronaći na službenoj stranici Trash Film Festivala

*Vijest je preuzeta sa Hine

Naslovne fotografije: Trash Film Festival
(izvor fotografija: Facebook stranica Trash Film Festivala)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.