Preskoči na glavni sadržaj

U Makedoniji započelo snimanje filma Oslobođenje Skopja

Makedonsko - hrvatsko - finska koprodukcija Oslobođenje Skopja, dugometražni igrani film u režiji Rade Šerbedžije, prošlog je tjedna započeo sa snimanjem u Velesu u Makedoniji.

Film je produciran od strane Roberta Naskova, Gorjana Tozije, Igora A. Nole, Vladimira Anastasova, Arta Halonena i Danila Šerbedžije, i koprodukcija je između makedonske produkcijske kuće Partysans, hrvatske Lijeni Film i finske Art Films, uz  financijsku potporu Eurimagesa.

Bazirana na poznatoj drami Dušana Jovanovića, Oslobođenje Skopja je ratna i ljubavna priča između Makedonke i njemačkog vojnika tijekom Drugog svjetskog rata, viđena očima desetogodišnjeg dječaka Zorana. Dušan Jovanović i Rade Šerbedžija autori su scenarija.

Uz Radu Šerbedžiju u filmu glume i poznati finski glumac Mikko Nousiainen, te Lucija Šerbedžija, Silvija Stojanovska i po prvi puta na filmu, David Todosovski.

Direktor fotografije je Dejan Dimevski, scenograf je Vanja Bartling, dizajn kostima potpisuje Željka Franulović, a dizajn maske Ana Bulajić Črček. Za glazbu u filmu zaduženi su makedonski autor Vlatko Stefanovski i Finac Tuomas Kantelinen.

Planirano vrijeme završetka filma je kolovoz 2015. godine.

Naslovne fotografije: ekipa filma; scene iz filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.