Preskoči na glavni sadržaj

U kina stižu Divljaci; objavljen trailer filma

Početak distribucije diljem zemlje zakazan je za 2. lipnja, a riječ je o akcijskoj komediji u režiji Daria Lonjaka kojem je ovo debitantski dugometražni igrani film. 

Osim režije, Dario Lonjak uz Velimira Grgića i Ivu Balenovića potpisuje i scenarij. Producent je Jozo Patljak (Alka Film), a u filmu glume Alen Liverić, Branko Janković, Borko Perić, Dejan Aćimović i Slavko Sobin

Radnja filma bazirana je na ljetu 2018. godine i Svjetskom nogometnom prvenstvu. U susret finalu u Moskvi, u hrvatskim gradovima vlada opće 'ludilo', a to je ludilo ponijelo i glavne junake filma: Zolju (Alen Liverić), Jasmina (Branko Janković) i Malog (Borko Perić) koji se odluče na pljačku kako bi nabavili novac za put u Rusiju. Bježeći od policije prelaze granicu s Bosnom i Hercegovinom pa u šumi zalutaju u teroristički kamp. 

U akcijskoj komediji Divljaci isprepliću se lokalni i globalni motivi, a uvijek aktualnoj temi terorizma pristupa na jedinstveni način, s puno humora i akcije, što Divljake čini autentičnom hrvatskom akcijskom komedijom.

Karlovčaninu Dariu Lonjak film Divljaci je prvi dugometražni igrani film. Dosad je snimio čitav niz glazbenih spotova i zapaženih kratkometražnih filmova. Režiju je diplomirao na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 2012. a njegov je dokumentarni film Srećko prikazan je u konkurenciji ZagrebDoxa 2008. godine. 

Početak distribucije u kinima diljem zemlje zakazan je za 2. lipnja. Distributer filma je Alka Film, a kroz sve faze financijski ga je podržao HAVC (razvoj scenarija 2018., Alka film za razvoj projekta 2018. i proizvodnju 2019.). 

Naslovna fotografija: scena iz filma Divljaci

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.